NBA

ΛεΜπρόν: "Δεν είμαι πολιτικός, δεν θα αναφερθώ ξανά στο θέμα της Κίνας"

Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) stands on the court in the first half of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies Monday, Feb. 25, 2019, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill)
Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) stands on the court in the first half of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies Monday, Feb. 25, 2019, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill) (AP PHOTO/BRANDON DILL)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δήλωσε ότι εφεξής δεν θα αναφερθεί ξανά στο θέμα της Κίνας, τονίζοντας ότι δεν είναι πολιτικός και θα εστιάσει στο μπάσκετ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έχει σκοπό να αναφερθεί ξανά στο θέμα της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ. Με τις δηλώσεις που έκανε επί του θέματος με αφορμή το tweet του Ντάριλ Μόρεϊ, όπου υποστήριξε ότι ο GM των Ρόκετς δεν ήταν καλά πληροφορημένος, οι οποίες έκαναν θόρυβο, ανακοίνωσε ότι πλέον θα εστιάσει στο μπάσκετ.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπου ρωτήθηκε ακόμα και για το γεγονός ότι στο Χονγκ Κονγκ έκαψαν φανέλες του, ο Τζέιμς ακολούθησε μία ακόμα πιο αμυντική προσέγγιση.

" Δεν ξέρω πώς ένιωσαν στο Χονγκ Κονγκ, ξέρω πώς αισθανόμουν εγώ όταν έκανα αυτές τις δηλώσεις" δήλωσε αρχικά ο Τζέιμς, για να συμπληρώσει: " Όπως είπα, μιλάω με βάση την δική μου λογική. Χθες μοιράστηκα τις σκέψεις μου με βάση το πώς αισθάνθηκα την εβδομάδα που βρέθηκα στην Κίνα".

Στην συνέχεια πάντως ο ΛεΜπρόν έγινε όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσε σχετικά με τις σκέψεις του: " Σκοπεύω να είμαι αρχηγός της ομάδας και να προσπαθήσω να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Απάντησα ήδη επί του θέματος, τόσο με δηλώσεις όσο και στο twitter.

Δεν θα αναφερθώ ξανά στο συγκεκριμένο θέμα. Θα ήταν κοροϊδία για τους συμπαίκτες μου αν το έκανα και δεν θα ήταν καλό για την ομάδα. Προσπαθούμε να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα, για αυτό είμαι εδώ. Δεν είμαι πολιτικός και αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό θέμα. Είμαστε όμως ηγέτες και κάποιες φορές πρέπει να βγαίνουμε μπροστά. Δεν εννοώ αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω πως αν δεν θες να μιλήσεις για κάποιο θέμα, δεν πρέπει να το κάνεις".

Κλείνοντας, ο ΛεΜπρόν τόνισε: " Είναι μία δύσκολη κατάσταση, τόσο για την λίγκα, όσο και για τους αθλητές, τους τζένεραλ μάνατζερ και τους ιδιοκτήτες. Δε νομίζω ότι πρέπει όλοι να μιλούν για όλα τα θέματα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην χώρα μας και δεν τα αναφέρουμε.

Συμβαίνουν πράγματα στην δική μου κοινότητα και προσπαθώ να βοηθήσω παιδιά να αποφοιτήσουν από το Γυμνάσιο και να πάνε κολέγιο, αυτός είναι ο κύριος στόχος μου. Δεν μιλάμε αρκετά για αυτά τα θέματα. Θέλουμε να μιλάμε για πολλά σημαντικά θέματα. Υπάρχουν προβλήματα σε όλο τον κόσμο και θεωρώ ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε παθιασμένοι για αυτά. Αν δεν ξέρεις πολλά για ένα θέμα και δεν το καταλαβαίνεις πλήρως, δε νομίζω ότι πρέπει να μιλάς για αυτό, επειδή θα σε φέρει σε δύσκολη θέση".

AP Photo/Brandon Dill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ