NBA

Λέικερς: Το ΝΒΑ ενέκρινε εξαίρεση 1.75 εκατ. δολαρίων για τον αντι-Κάζινς

Λέικερς: Το ΝΒΑ ενέκρινε εξαίρεση 1.75 εκατ. δολαρίων για τον αντι-Κάζινς
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Το ΝΒΑ ενέκρινε την αίτηση των Λέικερς για την λεγόμενη "disabled-player exception" λόγω του τραυματισμού του ΝτεΜάρκους Κάζινς, η οποία δίνεται στις ομάδες όταν ένας παίκτης τραυματιστεί σοβαρά.

Οι Λέικερς μπορούν πλέον με μεγαλύτερη άνεση να προσθέσουν έναν ακόμα παίκτη στο ρόστερ τους. Το ΝΒΑ ενέκρινε την αίτηση που έκαναν οι "Λιμνάνθρωποι" για την "disabled-player exception" λόγω του τραυματισμού του ΝτεΜάρκους Κάζινς (ρήξη χιαστού), κάτι που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Λ.Α να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά.

Τι είναι η "disabled-player exception"; Είναι μία εξαίρεση που έχει το δικαίωμα να ζητήσει μία ομάδα όταν ένας παίκτης τραυματίζεται σοβαρά και υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει όλη την σεζόν. Σε αυτή την περίπτωση, αν έπειτα από τις εξετάσεις που γίνουν από τους γιατρούς της λίγκας διαπιστωθεί ότι ένας παίκτης πληροί τα κριτήρια, τότε το ΝΒΑ εγκρίνει την αίτηση, δίνοντας στην ομάδα το δικαίωμα να προσφέρει ένα ποσό ίσο με το μισό του συμβολαίου του τραυματία παίκτη, με το ποσό αυτό να μην προσμετράται στο σάλαρι καπ της ομάδας.

Οι Λέικερς κατέθεσαν τα σχετικά χαρτιά αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σοβαρότητα του τραυματισμού του Κάζινς, σε μία κίνηση που ήταν ανεξάρτητη από την προσθήκη του Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο λόγος που το έκαναν αυτό ήταν για να έχουν ανοιχτές όλες τις επιλογές τους σε περίπτωση που βρουν έναν διαθέσιμο παίκτη στην αγορά. Πλέον, μπορούν να προσφέρουν σε κάποιον free agent ένα ποσό κοντά στα 1.75 εκατ. δολάρια (ο Κάζινς είχε υπογράψει συμβόλαιο με απολαβές 3.5 εκατ. δολαρίων).

Το συγκεκριμένο ποσό δε μοιάζει μεγάλο, ωστόσο υπάρχει μία λεπτομέρεια που το κάνει ξαφνικά πολύτιμο: Βάσει κανονισμών, από την 1η Μαρτίου κι έπειτα οι ομάδες που δεν έχουν χώρο στο σάλαρι καπ (όπως οι Λέικερς) μπορούν να προσφέρουν σε έναν free agent μίνιμουμ συμβόλαιο με αποδοχές ανάμεσα στα 233.459 και τα 666.546 δολάρια (ανάλογα με τα χρόνια εμπειρίας ενός παίκτη). Οι Λέικερς όμως θα μπορούν να προσφέρουν πλέον 1.75 εκατ. δολάρια, κάτι που θα τους δίνει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνισμών τους.

Την δεδομένη στιγμή πάντως οι Λέικερς έχουν ήδη 15 παίκτες με συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι για να αποκτήσουν έναν παίκτη πρέπει πρώτα να κόψουν κάποιον άλλο. Και αυτός ο "άλλος" δεν αποκλείεται να είναι ο Κάζινς, όχι τόσο λόγω του τραυματισμού του, όσο επειδή κατηγορείται ότι απείλησε να σκοτώσει τη μητέρα του παιδιού του.

AP Photo/Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ