NBA

Λέικερς: Πρωτάθλημα ή καταστροφή

Λέικερς: Πρωτάθλημα ή καταστροφή
AP Photo/Jae C. Hong AP PHOTO/JAE C. HONG

Οι Λέικερς θέλουν να κερδίσουν εδώ και τώρα. Το ρίσκο της ομάδας του Λος Άντζελες που μπορεί να τους οδηγήσει στο πρωτάθλημα, αλλά και στην καταστροφή.

Η πρώτη σεζόν μετά την απόκτηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν πήγε όπως την περίμεναν στο Λος Άντζελες. Για την ακρίβεια, ήταν καταστροφική. Ήταν όμως δεδομένο. Θέμα χρόνου. Κάποια στιγμή οι Λέικερς θα έκαναν την μεγάλη κίνηση. Την έκαναν λοιπόν δύο ημέρες μετά την στέψη των Τορόντο Ράπτορς ως οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ .

Η απόκτηση του Άντονι Ντέιβις από τη Νέα Ορλεάνη δεν ξαναβάζει απλά τους Λέικερς στο προσκήνιο. Τους κάνει πρωταγωνιστές. Η ομάδα του Λος Άντζελες θεωρείται ήδη το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν από τους μπουκ του Λας Βέγκας, κι ας μην έχει αρχίσει ακόμα η Free Agency -με δεκάδες παίκτες πρώτης γραμμής να πρόκειται να μετακινηθούν, αλλάζοντας παράλληλα όλο το πρωτάθλημα. Κι ας μην έχει ακόμα... ομάδα.

Με δεδομένη την απόκτηση του "Brow" και την απώλεια των Μπράντον Ινγκραμ, Λόνζο Μπολ και Τζος Χαρτ, οι Λέικερς έχουν αυτή τη στιγμή όλα κι όλα έξι συμβόλαια στο ρόστερ τους: τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Κάιλ Κούζμα, τους Γερμανούς Μόριτς Βάγκνερ, Άιζακ Μπόνγκα, τον Τζερμέριο Τζόουνς και φυσικά τον Άντονι Ντέιβις. Έχουν λοιπόν εννέα θέσεις κενές και χώρο 27,2 εκατομμύρια δολάρια στο salary cap προκειμένου να τις γεμίσουν. Χώρος που δεν είναι μεγάλος, ενδεχομένως όμως να ανοίξει περισσότερο, εφόσον η ομάδα του Λ.Α. καθυστερήσει ένα μήνα μέχρι να ολοκληρώσει την ανταλλαγή του Ντέιβις.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΚΕΜΠΑ ΓΟΥΟΚΕΡ

Εάν οι Λέικερς περιμένουν μέχρι τις 30 Ιουλίου (κάτι που συμφέρει όλες τις πλευρές) για να αποκτήσουν τον Ντέιβις, θα έχουν χώρο 32,5 εκατομμύρια δολάρια λόγω των cap holds, ο οποίος θα τους επιτρέψει να υπογράψουν μέχρι τότε και τον free agent που θέλουν. Ποιος θα είναι αυτός; Όπως όλα δείχνουν, ο Κέμπα Γουόκερ.

Λέικερς: Πρωτάθλημα ή καταστροφή
AP Photo/Chuck Burton AP PHOTO/CHUCK BURTON

Ο πόιντ γκαρντ της Σάρλοτ είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ που κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτό το καλοκαίρι και θεωρείται ο πρώτος στόχος των Λέικερς, προκειμένου να πλαισιώσει τους Τζέιμς, Ντέιβις, Κούζμα και... όποιον άλλον συμπληρώσει την αρχική πεντάδα της ομάδας. Όπως καταλαβαίνετε, οι Λέικερς θέλουν να κερδίσουν. Και θέλουν να κερδίσουν άμεσα.

Οι έξι συνεχόμενες χρονιές χωρίς playoffs έχουν πέσει βαριές στην πόλη των αγγέλων. Και με τους τραυματισμούς των Κέβιν Ντουράντ, Κλέι Τόμπσον να έχουν περιπλέξει την Free Agency, τον Καϊρί Ιρβινγκ να οδεύει προς άλλες πολιτείες και τον Κοουάι Λέοναρντ να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Τορόντο, τα πάντα άλλαξαν αυτό το καλοκαίρι. Οι στόχοι μειώθηκαν, αλλά οι Λέικερς ξέρουν τι θέλουν. Δεν τους νοιάζει το μέλλον.

ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

Προφανώς, δεν τους νοιάζουν και τα draft picks, από τη στιγμή που δέσμευσαν όλο το μέλλον τους σε αυτό το trade, παραχωρώντας το Νο. 4 του φετινού Draft, αυτά του 2021, του 2024, καθώς και το δικαίωμα στους Πέλικανς να ανταλλάξουν (εφόσον θελήσουν) τα picks 1ου γύρου του 2023 και του 2025! Κάτι ενδεχομένως να τους οδηγήσει και στην "καταστροφή", εάν το σχέδιο δεν αποδώσει καρπούς. Άμεσα.

Οι Λέικερς προσπάθησαν την περίοδο που ήταν αφεντικό ο Μάτζικ Τζόνσον να χτίσουν ομάδα μέσω του Draft. Δεν τα κατάφεραν. Απέκτησαν τον "Βασιλιά". Δεν αρκούσε. Είναι πάντως στο dna τους να κυνηγούν τους σούπερ σταρ και στο τέλος να τους αποκτούν. Να κερδίζουν άμεσα. Αυτό έκαναν και στην περίπτωση του Ντέιβις. Πρόσθεσαν στο ρόστερ τους το κομμάτι που θα τους κάνει άμεσα καλύτερη ομάδα και σχεδιάζουν πλέον τους νέους Λέικερς γύρω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις. Το αν θα είναι αρκετό, θα φανεί στο (άμεσο;) μέλλον.

Λέικερς: Πρωτάθλημα ή καταστροφή
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Κέμπα Γουόκερ έγινε φέτος all-star. Είχε την καλύτερη του χρονιά στο ΝΒΑ, με μέσους όρους 25,6 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ στην Σάρλοτ. Δεν έχει αποδείξει πάντως ότι μπορεί να ανεβάσει μία ομάδα σε αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο ΝΒΑ. Και στο Λος Άντζελες, εφόσον φυσικά υπογράψει εκεί, θα χρειαστεί να έχει έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, με τη μπάλα λιγότερο στα χέρια του -παρόντος του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Αν τώρα ο Γουόκερ δεν έχει απαιτήσεις για μάξιμουμ συμβόλαιο, τότε θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους Λέικερς. Ο χώρος που έχουν οι Λέικερς για κινήσεις στην υπόλοιπη Free Agency δεν είναι μεγάλος και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Από την άλλη, βέβαια, οι Λέικερς είναι. Θα βρουν την άκρη.

Όπως έγραψε και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στο μήνυμα που ανάρτησε μετά το trade του Άντονι Ντέιβις , " είναι απλά το ξεκίνημα". Όταν πήγε στο Λος Άντζελες, ο "Βασιλιάς" εγγυήθηκε ότι οι Λέικερς θα κατακτήσουν τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα όσο θα βρίσκεται εκεί. Μετά την άφιξη του Ντέιβις έγινε το πρώτο βήμα. Απομένουν πολλά ακόμα.

Photo credits: AP Photo/Jae C. Hong

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ