NBA

Λέικερς: Ο Γολγοθάς του επόμενου μήνα και το milestone-έπος του ΛεΜπρόν

Los Angeles Lakers forward LeBron James (23)in the first half during an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Tuesday, Nov. 12, 2019, in Phoenix. (AP Photo/Rick Scuteri)
Los Angeles Lakers forward LeBron James (23)in the first half during an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Tuesday, Nov. 12, 2019, in Phoenix. (AP Photo/Rick Scuteri) AP

Εκτός έδρας θα δώσουν τους 12 από τους 16 αγώνες τους τον επόμενο μήνα οι Λος Άντζελες Λέικερς, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να χρειάζεται 555 λεπτά για να γίνει ο τρίτος σε χρόνο συμμετοχής στην ιστορία του ΝΒΑ.

Διανύει τη 17η σεζόν της καριέρας του και σε αυτή τη 17η σεζόν, λίγες μέρες πριν γιορτάσει τα 35α γενέθλιά του, έχει 25 πόντους, 7.6 ριμπαόυντ, 11.2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά 34.8 λεπτά συμμετοχής. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είναι απλά ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, είναι ένας από τους πραγματικά σπουδαίους μπασκετμπολίστες και για πολύ κόσμο ο καλύτερος που πάτησε ποτέ παρκέ.

Είναι ο "Βασιλιάς" του ΝΒΑ και φέτος θέλει να κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του, ονειρεύεται να οδηγήσει τους Λέικερς ξανά στην κορυφή, προς το παρόν όμως βλέπει μπροστά του έναν εκπληκτικά δύσκολο μήνα στον οποίο όλα δείχνουν ότι θα γράψει ακόμη ένα φαντασμαγορικό milestone στην καριέρα του.

Η ομάδα του Λος Άντζελες είναι αυτή τη στιγμή πρώτη στη Δυτική Περιφέρεια με ρεκόρ 11-2, έχει όμως μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση. Θα δώσει 16 αγώνες μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, οι 12 από τους οποίους μακριά από το Στέιπλς Σέντερ. Ο ΛεΜπρόν και η παρέα του θα ταξιδέψουν σε Οκλαχόμα Σίτι, Μέμφις, Σαν Αντόνιο, Νέα Ορλεάνη, Ντένβερ, Σολτ Λέικ Σίτι, Πόρτλαντ, Ορλάντο, Μαϊάμι, Ατλάντα, Ιντιάνα και Μιλγουόκι, ενώ θα υποδεχθούν τους Θάντερ, τους Γουίζαρντς, τους Μάβεριωκς και τους Τίμπεργουλβς. Θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να μείνουν οι Λέικερς στην πρώτη θέση της Δύσης, σίγουρα όμως αυτός ο μήνας θα δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα.

Αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, αν ο Τζέιμς δεν χάσει αγώνα, τότε στο ματς που κλείνει αυτόν τον τρομερά δύσκολο μήνα, θα τον δούμε να πετυχαίνει ακόμα ένα σπουδαίο milestone. Αν θεωρήσουμε ότι θα πιάνει τον μέσο όρο συμμετοχής του (34.8 λεπτά), τότε στον αγώνα με τους Μπακς ο ΛεΜπρόν θα είναι ο τρίτος σε λεπτά συμμετοχής στην ιστορία της Λίγκας, καθώς θα έχει προσπεράσει κατά σειρά τον πέμπτο Τιμ Ντάνκαν, τον τέταρτο Ντιρκ Νοβίτσκι και τον τρίτο Κόμπι Μπράιαντ.

555 λεπτά χρειάζεται ο "Βασιλιάς" και ακόμη κι αν δεν τα καλύψει στο ματς με τους Μπακς στις 19 Δεκεμβρίου, θα το κάνει μέχρι το τέλος του 2019 είτε εντός έδρας με τους Νάγγετς (22/12), τους Κλίπερς (25/12) ή τους Μάβερικς (29/12), είτε εκτός έδρας με τους Μπλέιζερς (28/12).

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ