NBA

Λέικερς: Επέστρεψαν 4.6 εκατ. δολάρια από το κυβερνητικό πρόγραμμα στήριξης

A statue of Los Angeles Lakers great Earvin "Magic" Johnson stands outside Staples Center, Tuesday, April 21, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Chris Pizzello)
A statue of Los Angeles Lakers great Earvin "Magic" Johnson stands outside Staples Center, Tuesday, April 21, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Chris Pizzello) CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Οι Λος Άντζελες Λέικερς εντάχθηκαν στην "ομπρέλα" στήριξης μέσω κυβερνητικού προγράμματος, αποφάσισαν όμως να επιστρέψουν τα χρήματα μετά από τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν.

Μετά την κατακραυγή και τα (πολλά) αρνητικά σχόλια που έγιναν σε βάρος τους, οι Λος Άντζελες Λέικερς ανακοίνωσαν ότι επέστρεψαν το ποσό (δάνειο) των 4.600.000 δολαρίων που είχαν αρχικά λάβει μέσω κυβερνητικού προγράμματος που αφορούσε στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης λόγω του κορονοϊού.

Αυτή η κατακραυγή βέβαια δεν ήταν τυχαία, δεδομένου ότι -σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ- η διοίκηση της ομάδας του Λ.Α. κατέθεσε αίτημα για να εισαχθεί στο ευρύτερο οικονομικό σχέδιο διάσωσης μικρών εταιρειών, που πλήττονται από την πανδημία και την άρση της λειτουργίας τους εξαιτίας της καραντίνας. Όπως ανέφεραν οι Λος Άντζελες Λέικερς μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν για το θέμα, μόλις το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό τους, το επέστρεψαν άμεσα.

Εν προκειμένω, το συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης αφορά σε μισθοδοσίες υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις, με τις αιτήσεις να είναι τόσες πολλές που έφεραν εξάντληση του ποσού που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα διατεθεί γι αυτόν τον λόγο. Σταδιακά άρχισαν να αποκαλύπτονται περιπτώσεις μεγάλων εταρειών που εκμεταλλεύτηκαν ένα μικρό παραθυράκι που αφορούσε στον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, με τους Λος Άντζελες Λέικερς να είναι μία εξ αυτών.

Έστω κι αργά λοιπόν, οι Λος Άντζελες Λέικερς έκαναν αυτό που ήταν ηθικά σωστό...

AP Photo/Chris Pizzello

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ