NBA

Λάρι Μπράουν: "Μου είχαν πει ότι θα επιλέγαμε τον Καρμέλο το 2003"

SMU head coach Larry Brown works the bench during the first half of an NCAA college basketball game against Cincinnati, Sunday, March 6, 2016, in Cincinnati. Cincinnati won 61-54. (AP Photo/John Minchillo)
AP Photo/John Minchillo AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Ο Λάρι Μπράουν αποκάλυψε 16 χρόνια μετά ότι οι Πίστονς του είχαν δώσει την εντύπωση πως θα επέλεγαν τον Καρμέλο Άντονι και όχι τον Ντάρκο Μίλιτσιτς στο Draft.

Το Draft του 2003 θεωρείται ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στο ΝΒΑ . Έβγαλε παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κρις Μπος και ο Μπορίς Ντιαό. Έμεινε πάντως στην ιστορία και για την επιλογή του Ντάρκο Μίλιτσιτς στο Νο. 2, για την οποία μίλησε ο Λάρι Μπράουν σε ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ, κάνοντας μάλιστα και μία αποκάλυψη.

" Όταν πήρα την δουλειά (σ.σ. το 2003), μου είχαν πει ότι σκόπευαν να επιλέξουν στο Draft τον Καρμέλο. Εγώ τους είπα ότι δεν έχω δει τον Καρμέλο από κοντά και με έκαναν να πιστέψω ότι θα φέρουμε για δοκιμή όλους αυτούς τους παίκτες (Αντονι, Γουέιντ, Μπος), αλλά δεν το έκαναν. Φέραμε τον Ντάρκο (Μίλιτσιτς) δύο φορές και δεν μπορούσε να βγάλει την προπόνηση δίχως να εξαντληθεί τελείως. Και δεν έκανα τα τυπικά pre-Draft workouts", δήλωσε αρχικά στον SiriusXM ο Μπράουν.

" Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσε να προσφέρει αμέσως. Ωστόσο οι υπόλοιποι γύρω μου ήταν πεπεισμένοι για αυτόν. Θυμάμαι, ο Τόνι Ρονζόνι, μου είχε πει ότι είχε καλύτερο workout από τον Κέβιν Γκαρνέτ όταν ήταν στην ίδια ηλικία. Το μόνο που ζήτησα τότε ήταν να φέρουν τον Καρμέλο, τον Γουέιντ και τον Μπος, να κάνουν προπόνηση με τον Ντάρκο. Ως έξυπνος ατζέντης όμως αρνήθηκε. Εγώ είχα καταλάβει ότι θα επιλέγαμε τον Καρμέλο, αλλά ξαφνικά επέλεξαν τον Ντάρκο", συνέχισε ο 79χρονος προπονητής.

" Ο Ντάρκο έχει πολλά προσόντα. Ήταν σαν Έλληνας θεός, είχε πολλά προσόντα, αλλά δεν ήταν έτοιμος. Τον τοποθέτησαν σε μία δύσκολη κατάσταση. Εάν βάζατε οποιοδήποτε άλλον από αυτούς τους τύπους (σ.σ. Γουέιντ, Άντονι, Μπος) σε εκείνη την ομάδα, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί. Θα ήταν απίστευτο".

Εκείνη τη σεζόν (2004) οι Πίστονς κατέκτησαν το πρωτάθλημα ακόμα και μετά την επιλογή του Μίλιτσιτς στο Νο. 2, ωστόσο η καριέρα που ακολούθησαν ο Σέρβος σέντερ και ο Καρμέλο Άντονι ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο "Μέλο" έπαιξε 1.064 αγώνες στο ΝΒΑ έχοντας 24,0 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 3,0 ασίστ κατά μέσο όρο. Ο Μίλιτσιτς είχε 6,0 πόντους και 4,2 ριμπάουντ σε 468 αγώνες.

Ακούστε το απόσπασμα από την συνέντευξη του Λάρι Μπράουν:


Photo credits: AP Photo/John Minchillo
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ