NBA

Κώστας Κουφός: "Μπορώ ακόμα να προσφέρω"

Sacramento Kings center Kosta Koufos clenches his fist after the Kings scored against the Orlando Magic during the second half of an NBA basketball game Friday, March 9, 2018, in Sacramento, Calif. The Kings won 94-88. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
AP Photo/Rich Pedroncelli AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Ο Κώστας Κουφός μίλησε στο NBC για την περσινή χρονιά στο Σακραμέντο, το μέλλον και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Free Agency, η οποία αρχίζει στις 30 Ιουνίου.

Ο Κώστας Κουφός θα γίνει στις 30 Ιουνίου free agent μόλις για δεύτερη φορά σε αυτά τα 11 χρόνια που βρίσκεται στο ΝΒΑ . Εν αντιθέσει με το 2015, πάντως, όταν υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο αξίας 32,9 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σακραμέντο, αυτή τη φορά δεν θα είναι τόσο εύκολο για τον 30χρονο σέντερ να βρει τέτοια λεφτά στην ελεύθερη αγορά.

Την προηγούμενη χρονιά ο Κουφός έπαιξε ελάχιστα στους Κινγκς , την ομάδα του την τελευταία τετραετία, καθώς είχε 3,7 πόντους και 4,2 ριμπάουντ σε 12,0 λεπτά κατά μέσο όρο, παίζοντας συνολικά σε 42 αγώνες. Σύμφωνα με το NBC στο Σακραμέντο δεν του έχουν κλείσει την πόρτα, αφού οι Κινγκς σκοπεύουν να μιλήσουν μαζί του για την προοπτική νέου συμβολαίου, εντούτοις αυτό είναι μάλλον κάτι που θα αργήσει να συμβεί.

" Είμαι στο πρωτάθλημα 11 χρόνια, έχω αρχίσει βασικός πάρα πολλές φορές και όταν έχω χρόνο συμμετοχής, μπορώ να προσφέρω", είπε στο NBC ο 30χρονος σέντερ. " Κατά τη γνώμη μου, το θέμα είναι να γνωρίζεις τον ρόλο σου, την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι και να δίνεις το μάξιμουμ, όποτε σου δοθεί η ευκαιρία. Είτε αυτό είναι να αμύνεσαι καλά, είτε να ανοίγεις χώρους με σκριν, είτε να σκοράρεις", συνεχίζει ο Κουφός.

" Πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο με τη νοοτροπία ότι θα παίξεις 25 λεπτά, ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος και να διατηρείς έτοιμο το κορμί σου", τονίζει ο Έλληνας σέντερ, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε την περσινή σεζόν, όταν έκανε αναγκαστικά στην άκρη για να παίξουν οι νεαρότεροι παίκτες των Κινγκς.

Photo credits: AP Photo/Rich

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ