NBA

Ξέσπασε ο Κάρι: "Ο κόσμος βλέπει τους μαύρους πλούσιους ως ανωμαλία"

Ξέσπασε ο Κάρι: "Ο κόσμος βλέπει τους μαύρους πλούσιους ως ανωμαλία"
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Στεφ Κάρι ξέσπασε με δήλωσή του, λέγοντας ότι ο κόσμος βλέπει τους μαύρους πλούσιους ως ανωμαλία, αποκαλώντας "διακριτικό ρατσισμό" την έκπληξη που δείχνουν όλοι όταν ένας Αφροαμερικανός είναι πετυχημένος.

Ο ρατσισμός έχει πολλές εκφάνσεις. Καμία φορά, μπορεί να εκφραστεί με τέτοιο τρόπο που δε μπορεί να γίνει αντιληπτός από κάποιους όταν δεν έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε αυτά που συμβαίνουν. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις στάθηκε ο Στεφ Κάρι.

Ο σταρ των Γουόριορς κλήθηκε να μιλήσει για αυτό το θέμα και τα λόγια που χρησιμοποίησε έδειξαν πάρα πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κόσμος του πετυχημένους και πλούσιους αφροαμερικανούς.

" Υπάρχει μία παρασκευασμένη αντίληψη με την οποία βλέπει ο κόσμος τους πλούσιους, πετυχημένους μαύρους, αφού τους βλέπουν ως ανωμαλία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάρι, για να προσθέσει:

" Η ευφυΐα μας, το γεγονός ότι ξέρουμε να μιλάμε καλά και μπορούμε να εκφραστούμε σωστά όταν μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο είναι τα πρώτα που αναφέρονται. Αυτό είναι ένας είδος λεπτού ρατσισμού και προκατάληψης, που απλώς αυξάνεται όσο περνάει ο καιρός".

AP Photo/Jeff Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ