NBA

Κρις Πολ: "Ο Χάρντεν είναι ο MVP"

Κρις Πολ: "Ο Χάρντεν είναι ο MVP"
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Ο Κρις Πολ δήλωσε μετά τον αγώνα των Μπακς με τους Ρόκετς πως ακόμα πιστεύει ότι ο MVP της σεζόν είναι ο Τζέιμς Χάρντεν και όχι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Οι Μπακς νίκησαν τους Ρόκετς με 108-94 , με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (19 πόντοι με 7/15 σουτ, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ) να αναδεικνύεται νικητής στη μάχη των υποψήφιων MVP κόντρα στον Τζέιμς Χάρντεν (23 πόντοι με 9/26 σουτ, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ) . Ο Κρις Πολ πάντως δεν πιστεύει ότι αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ποιος είναι πραγματικά ο MVP της σεζόν.

Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά το τέλος του αγώνα, ο σταρ των Ρόκετς έδειξε την στήριξή του στον συμπαίκτη του, λέγοντας τα εξής έπειτα από σχετική ερώτηση: " Ο Τζέιμς είχε ένα ιστορικό σερί αν καταλαβαίνετε τι εννοώ" δήλωσε αρχικά αναφερόμενος στα 32 συνεχόμενα παιχνίδια που ο Χάρντεν είχε +30 πόντους, ανεβάζοντας μόνος του τους Ρόκετς από την 14η θέση στην 3η θέση της Δύσης, για να συμπληρώσει: " Προφανώς είμαι προκατειλημμένος για το βραβείο του MVP και ποιος το αξίζει, αλλά όλοι εσείς (σ.σ οι δημοσιογράφοι) που σκοπεύετε να αποφασίσετε με βάση του τι έγινε σε ένα παιχνίδι στο τέλος της σεζόν, καλή τύχη. Μου συνέβη το ίδιο το 2008".

Η αναφορά του Κρις Πολ δεν ήταν τυχαία. Κι αυτό γιατί την σεζόν 2007/08 αυτός και ο Κόμπι Μπράιαντ θεωρούντο οι δύο βασικοί υποψήφιοι για το βραβείο του MVP, όταν ο Κόμπι οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη με 107-104 επί των Χόρνετς στον 79ο αγώνα της σεζόν. Εκείνη η νίκη έφερε τελικά τους Λέικερς στην κορυφή της Δύσης στο φινάλε της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 57-25 έναντι 56-26 των δεύτερων Χόρνετς, με πολλούς να πιστεύουν ότι σε εκείνο το παιχνίδι κρίθηκε το βραβείο του MVP. Εκείνη την σεζόν ο Πολ είχε 22.8 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 11 ασίστ (πρώτος στο ΝΒΑ) και 2.8 κλεψίματα (πρώτος στο ΝΒΑ) μέσο όρο έναντι 28.3 πόντων, 6.3 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και 1.8 κλεψιμάτων του Κόμπι.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι στο τέλος των δηλώσεών του ο Πολ ξεκαθάρισε πως με τα λεγόμενά του δεν θέλησε να υποτιμήσει τον Γιάννη: " Πρέπει να καταλάβετε ότι με αυτά που λέω δεν εννοώ ότι ο Γιάννης δεν έχει εκπληκτική σεζόν ή κάτι τέτοιο. Είναι σπουδαίος για την ομάδα του, απλώς βλέπω τι κάνει κάθε βράδυ ο Τζέιμς".

AP Photo/Tony Gutierrez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ