ΜΠΑΣΚΕΤ

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Έπειτα από 17 χρόνια στο ΝΒΑ ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον αποφάσισε να αποσυρθεί από το μπάσκετ. Δείτε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του (VIDEO).

Με ένα post στο Instagram ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ΝΒΑ ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον. Έπειτα από 17 χρόνια στο ΝΒΑ, ο 38χρονος φόργουορντ αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τους Καβαλίερς (το 2016) και έχοντας φορέσει προηγουμένως την φανέλα άλλων επτά ομάδων: των Νετς, των Μπακς, των Σπερς, των Γουόριορς, της Τζαζ, των Μάβερικς και των Νάγκετς.

" Τον τελευταίο μήνα έχω βρει μπροστά μου δύο διαδοχικά γεγονότα που μου άλλαξαν τη ζωή. Την απόφασή μου να προχωρήσω αφήνοντας πίσω το μπάσκετ και τον τραγικό θάνατο του Μεγάλου Ριτς", έγραψε μεταξύ άλλων στο ποστάρισμα που έκανε ο Τζέφερσον, αναφερόμενος στον χαμό του πατέρα του στις 19 Σεπτεμβρίου από πυροβολισμούς στο Λος Άντζελες.

Ο Τζέφερσον άρχισε την επαγγελματική του καριέρα το 2001, λίγους μήνες μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του NCAA με το κολέγιο της Αριζόνα -όπου ηττήθηκε από το Ντιουκ. Επιλέχθηκε στο Νο. 13 του Draft του ΝΒΑ από τους Χιούστον Ρόκετς και έγινε ανταλλαγή στο Νιού Τζέρσεϊ, όπου πέρασε τα πρώτα επτά χρόνια της καριέρας του, φτάνοντας μάλιστα δύο φορές μέχρι τους Τελικούς (2002 και 2003).

Στα 17 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ ο Τζέφερσον είχε απολογισμό καριέρας 12,6 πόντους, 4,0 ριμπάουντ και 2,0 ασίστ κατά μέσο όρο. Δεν έγινε ποτέ All-Star, ωστόσο φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Photo credits: AP Photo/David Zalubowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ