NBA

Κράτησαν τον πιο value for money ψηλό του ΝΒΑ οι Πέλικανς

New Orleans Pelicans' Jahlil Okafor (8) drives past Cleveland Cavaliers' Tristan Thompson (13) in the second half of an NBA basketball game, Saturday, Jan. 5, 2019, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak)
New Orleans Pelicans' Jahlil Okafor (8) drives past Cleveland Cavaliers' Tristan Thompson (13) in the second half of an NBA basketball game, Saturday, Jan. 5, 2019, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak) AP

Παίκτης των Νιου Ορλίανς Πέλικανς για έναν ακόμη χρόνο ο Τζαλίλ Οκαφόρ, καθώς οι παράγοντες της ομάδας αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την option στο συμβόλαιό του.

Λίγες ώρες πριν επιλέξουν τον Ζάιον Γουίλιαμσον στο νούμερο 1 του NBA Draft 2019, λίγες μέρες μετά από τη συμφωνία τους με τους Λέικερς για τους Λόνζο Μπολ, Τζος Χαρντ, Μπράντον Ίνγκραμ και το νούμερο 4 της αποψινής διαδικασίας , οι Πέλικανς έκαναν το αυτονόητο: ενεργοποίησαν την option που υπήρχε στο συμβόλαιο του Τζαλίλ Οκαφόρ και τον κράτησαν στην Νέα Ορλεάνη για τη σεζόν 2019/20.

Ο 23χρονος σέντερ που είχαν επιλέξει οι Σίξερς στο νούμερο 3 του NBA Draft 2015 είχε τη σεζόν 2018/19 μέσους όρους 8.3 πόντων και 4.7 ριμπάουντ ανά μόλις 15.8 λεπτά συμμετοχής, ενώ ως starter είχε 13.9 πόντους και 7.4 ριμπάουντ ανά 25.6 λεπτά συμμετοχής σε 24 αγώνες.

" Το προσωπικό των Πέλικανς είναι εντυπωσιασμένο από τον τρόπο που δούλεψε ο Οκαφόρ με το σώμα του και από τη βελτίωση που έχει στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού" αναφέρει σε tweet της η δημοσιογράφος του ESPN, Μαλίκα Άντριους, που αποκάλυψε την απόφαση της ομάδας της Νέας Ορλεάνης. Δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη το ενδεχόμενο να δούμε τον Οκαφόρ βασικό στο πλευρό του Γουίλιαμσον, ώστε να επαναλάβει τη φοβερή rookie σεζόν του στην οποία είχε 17.5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.2 μπλοκ ανά 30 λεπτά με τους Σίξερς.

Όσο για τον μισθό του Οκαφόρ; Θα πάρει μόλις 1.702.486 δολάρια...

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ