NBA

Κορονοϊός: Αβέβαιο αν θα πληρωθούν στις 15 Απριλίου οι ΝΒΑερς

Κορονοϊός: Αβέβαιο αν θα πληρωθούν στις 15 Απριλίου οι ΝΒΑερς
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Το ΝΒΑ ενημέρωσε τους παίκτες ότι θα λάβουν κανονικά τον μισθό τους την 1η Απριλίου, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να μην συμβεί το ίδιο στις 15 Απριλίου.

Ο κορονοϊός έχει παγώσει τα πάντα στον κόσμο και το ΝΒΑ έχει πληρώσει ήδη και αυτό τις συνέπειες, με τους παίκτες να είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν.

Όπως αποκάλυψε το ESPN, το ΝΒΑ ενημέρωσε τους παίκτες της λίγκας ότι θα τους καταβληθεί κανονικά ο μισθός τους την 1η Απριλίου, ωστόσο είναι πιθανό να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο στις 15 Απριλίου λόγω των ακυρωμένων αγώνων.

Η λίγκα έχει ξεκαθαρίσει ότι ακόμα πολλά πράγματα είναι στον αέρα, αφού η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, την ίδια στιγμή που οι ομάδες έχουν βάσει της συλλογικής σύμβασης το δικαίωμα να μην καταβάλλουν κάποιον μισθό για λόγους "ανωτέρας βίας", αφού στην σχετική συμφωνία έχει προβλεφθεί και το σενάριο της πανδημίας. Για την ιστορία, μεταξύ άλλων έχουν συμπεριληθεί στους λόγους ανωτέρας βίας ο πόλεμος, οι φυσικές καταστροφες και η επιδημία.

Το ΝΒΑ πρόκειται να ενημερώσει τους παίκτες αρκετά νωρίτερα από την 15η Απριλίου σχετικά με τις προθέσεις του. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι μέχρι την 1η Απριλίου οι παίκτες θα έχουν λάβει περίπου το 90% του μισθού τους έτσι κι αλλιώς.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ