NBA

Κλέι Τόμπσον, η επιστροφή (μετά από 371 ημέρες)

Ο Κλέι Τόμπσον με της φανέλα των Γουόριορς
Ο Κλέι Τόμπσον AP PHOTO/JEFF CHIU

Το πράσινο φως άναψε το ιατρικό team των Γουόριορς στον Κλέι Τόμπσον, που ένα χρόνο μετά από τη ρήξη χιαστού μπορεί να γυρίσει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Ήταν ξημερώματα της 14ης Ιουνίου του 2019, όταν ο Κλέι Τόμπσον έπεσε άτσαλα στο παρκέ μετά από μια προσπάθειά του να καρφώσει στο καλάθι των Τορόντο Ράπτορς. Η Όρακλ Αρίνα "πάγωσε" και λίγες ώρες μετά η διάγνωση ήταν σοκαριστική. Ρήξη χιαστού και ο 30χρονος σουτέρ στη χειρότερη κατάσταση που μπορεί να φανταστεί κάθε αθλητής.

Τώρα, 371 ημέρες μετά, ο σούπερσταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ενημερώθηκε από το ιατρικό team της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο πως μπορεί να γυρίσει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και να προετοιμάσει τον εαυτό του για την έναρξη της σεζόν 2020/21. Κάποιοι είχαν φροντίσει να του εξηγήσουν ότι πρέπει να μείνει δύο χρόνια εκτός επίσημων αγώνων , όμως ο Τόμπσον θα έχει μπροστά του μερικούς ακόμη μήνες ώστε να πιέσει ελεγχόμενα το κορμί του πριν πλησιάσει προς το 100%.

Με δεδομένο ότι οι Γουόριορς δεν θα συμμετάσχουν στη συνέχεια της περιόδου στη Disney World, ο Τόμπσον θα έχει μπροστά του έξι μήνες για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, μιας και όλα δείχνουν ότι η επόμενη περίοδος θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα.

Τη σεζόν 2018/19 ο Τόμπσον είχε 21.5 πόντους από 40.2% στο τρίποντο, 51.6% στο δίποντο και 81.6% στις βολές μαζί με 3.8 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.1 κλέψιμο ανά 34 λεπτά συμμετοχής σε 78 αγώνες της κανονικής περιόδου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ