ΜΠΑΣΚΕΤ

Κλέι Τόμπσον: Η... εξωγήινη βραδιά του

Κλέι Τόμπσον: Η... εξωγήινη βραδιά του
PHOTO CREDITS: AP PHOTO/KAMIL KRZACZYNSKI

Ο Κλέι Τόμπσον χρειάστηκε πέντε ντρίμπλες και κράτησε τη μπάλα συνολικά 96 δευτερόλεπτα για να βάλει 14 τρίποντα. Οι αριθμοί, τα ρεκόρ και οι αντιδράσεις μιας... τρελής εμφάνισης (VIDEO).

Ο Κλέι Τόμπσον έχει παίξει και καλύτερα στο παρελθόν. Έχει βάλει και 60 πόντους σε ένα ματς. Έχει σημειώσει και 37 πόντους σε ένα δωδεκάλεπτο, χωρίς να χάσει ούτε ένα σουτ. Μέχρι να επισκεφτεί το Σικάγο, πάντως, μάλλον ουδείς στο ΝΒΑ θα περίμενε μία ιστορική βραδιά από τον 28χρονο σούτινγκ γκαρντ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όχι τουλάχιστον όπως έτσι έπαιζε τις πρώτες δύο εβδομάδες της κανονικής περιόδου.

Το κοντέρ του Τόμπσον έδειχνε 15,1 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό ευστοχίας 39,6% συνολικά και με 13,9% στα τρίποντα (5/36) έπειτα από επτά αγώνες. Όλοι περίμεναν βέβαια ότι κάποια στιγμή θα ξεσπούσε και στο τέλος την πλήρωσαν οι Μπουλς. Τι κι αν ο άσος των Γουόριορς έπαιξε μόνο 26'33'' στο United Center... Δεν χρειάστηκε να πατήσει για περισσότερη ώρα το παρκέ προκειμένου να βάλει 52 πόντους με 14/24 τρίποντα, 4/5 δίποντα και 2/2 βολές, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ τριπόντων.

"Το καλύτερο συναίσθημα στο μπάσκετ είναι όταν έρχεται η μπάλα στα χέρια σου, την αγγίζεις και αισθάνεσαι ότι θα μπει στο καλάθι κάθε φορά που σουτάρεις", είπε ο Τόμπσον.

Όπως παρατήρησε ο Ρότζερ Σέρμαν του Ringer, ο Τόμπσον πέτυχε τρία τρίποντα παραπάνω απ' όσα είχε ο Λάρι Μπερντ (11) τη σεζόν 1981-82. Και τα σημείωσε παίρνοντας συνολικά τη μπάλα στα χέρια του 52 φορές και κάνοντας όλες κι όλες πέντε ντρίμπλες πριν από τα τρίποντα. ΠΕΝΤΕ! Τα 12 από τα 14 τρίποντα τα σημείωσε σε καταστάσεις catch and shoot, δίχως δηλαδή να κάνει ούτε μία ντρίμπλα. Στο ένα από τα 14 τρίποντα χρειάστηκε να ντριμπλάρει τέσσερις φορές και σε ένα άλλο μία (φορά). Συνολικά στο ματς έκανε 56 ντρίμπλες και δεν κράτησε τη μπάλα στα χέρια του πάνω από 96 δευτερόλεπτα. Πώς να μην αποθεώσει μετά τους συμπαίκτες του...

" Για αυτό παίζουμε μπάσκετ. Είναι ομαδική η προσπάθεια. Δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να σπάσω αυτά τα ρεκόρ χωρίς το σύστημα που έχουμε στην ομάδα ή τα παιδιά με τα οποία παίζω μαζί", είπε ο Τόμπσον, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά στην καριέρα του πάνω από 52 πόντους σε λιγότερο από 30 λεπτά, κάτι που είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια σε έναν αγώνα με την Ιντιάνα. Κανείς άλλος στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΒΑ

Η βραδιά του Τόμπσον άφησε πολλούς άφωνους στο ΝΒΑ. " Στέφεν Κάρι και Κλέι Τόμπσον, καταστρέφετε το ΝΒΑ", έγραψε στο Twitter ο Ζάζα Πατσούλια για τους πρώην συμπαίκτες του, οι οποίοι έγιναν οι πρώτοι συμπαίκτες τα τελευταία 22 χρόνια που έβαλαν πάνω από 50 πόντους την ίδια χρονιά και το έκαναν δύο φορές, μία τη σεζόν 2014-15 και μία φέτος. Ο Γεωργιανός σέντερ δεν ήταν φυσικά ο μόνος που έγραψε κάτι στο Twitter μετά την... εξωγήινη βραδιά του Κλέι Τόμπσον...

Κλέι Τόμπσον: Η... εξωγήινη βραδιά του

Ήταν η βραδιά του. Και ήταν όλη δική του, σε ένα παιχνίδι που και οι Γουόριορς δημιούργησαν και αυτοί ορισμένες απίστευτες επιθετικές επιδόσεις . Καμία βέβαια δεν ήταν σαν τα 14 τρίποντα του Τόμπσον σε 26,5 λεπτά. Όπως είπε και ο Ζακ ΛαΒίν, " ήταν αναμενόμενο ότι θα κάνει ένα παιχνίδι σαν αυτό. Είδε ένα ένα σουτ να μπαίνει και τα μάτια του έγιναν μεγάλα σαν τη μπάλα. Είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις μετά έτσι όπως βγαίνει από τα σκριν. Δεν μπορείς να τον αγγίξεις".

Δείτε όλα τα τρίποντα του Κλέι Τόμπσον στο παρακάτω video:


Photo credits: AP Photo/Kamil Krzaczynski
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ