NBA

Κιούμπαν: "Έμεινα έκπληκτος όταν οι Νικς μάς πρότειναν τον Πορζίνγκις"

Κιούμπαν: "Έμεινα έκπληκτος όταν οι Νικς μάς πρότειναν τον Πορζίνγκις"
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Μαρκ Κιούμπαν δήλωσε πως δεν πίστευε στα αυτιά του όταν οι Νικς πρόσφεραν με ανταλλαγή τον Πορζίνγκις στους Μάβερικς, λέγοντας πως όλα τελείωσαν με ένα τηλεφώνημα.

Ηταν τα μέσα της σεζόν 2019/20 όταν οι Νικς έστειλαν με ανταλλαγή τον Κρίσταπς Πορζινγκις στους Μαβερικς, σοκάροντας το ΝΒΑ. Όπως φαίνεται ωστόσο, εξίσου σοκαρισμένοι ήταν και οι Μάβερικς!

Ο ιδιοκτήτης των Μαβς, Μαρκ Κιούμπαν, παραδέχθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως όταν οι Νικς προσέγγισαν τους Μάβερικς και τους πρότειναν τον Πορζίνγκις δεν πίστευε στα αυτιά του.

" Έμεινα έκπληκτος όταν μας προσέγγισαν" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιούμπαν, για να συμπληρώσει: " Συμβαίνουν αυτά στο ΝΒΑ. Είναι όπως η ανταλλαγή του Τζέιμς Χάρντεν πριν μερικά χρόνια από τους Θάντερ στους Ρόκετς. Το είχα δει και σκεφτόμουν 'γαμώτο, γιατί δεν το πρόσφεραν σε εμάς;'

Κανείς δεν ήξερε ότι ήταν διαθέσιμος (σ.σ ο Χάρντεν). Απλώς οι Θάντερ πήραν ένα τηλέφωνο και οι Ρόκετς είπαν αμέσως ναι. Στην ανταλλαγή του Πορζίνγκις ήταν η δική μας σειρά να κλείσουμε μία ανταλλαγή με ένα τηλεφώνημα".

Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς μάλιστα πρόσθεσε ότι συχνά οι ομάδες μιλάνε σε θεωρητικό επίπεδο για τους σταρ των άλλων ομάδων, απλώς για να ελέγξουν την διαθεσιμότητά τους, αλλά δεν περιμένουν κάτι: " Είχαμε μιλήσει στο παρελθόν για τον Πορζίνγκις. Οι τζένεραλ μάνατζερ μιλάνε όλη την ώρα και λένε ότι 'θα ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε αυτό αν δίνατε τον παίκτη σας. Στο παρελθόν μας το έλεγαν συχνά αυτό για τον Ντιρκ (Νοβίτσκι), αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να τον δώσουμε ποτέ. Απλώς μας έλεγαν 'αν αλλάξετε γνώμη'. Οι Νικς λοιπον στην δική τους περίπτωση με τον Πορζίνγκις άλλαξαν γνώμη".

Στο τέλος μάλιστα ο Κιούμπαν υπερασπίστηκε την απόφαση των Νικς και θυμήθηκε το δικό του μεγάλο λάθος, όταν άφησε τον Στιβ Νας να αποχωρήσει για τους Σανς το 2004: " Κάθε ομάδα έχει τους δικούς της λόγους που κάνει μία ανταλλαγή. Εμείς αφήσαμε τον Στιβ Νας να φύγει και ήταν το πιο χαζό πράγμα που κάναμε ποτέ. Τότε όμως οι γιατροί μας έλεγαν ότι η ίσως η μέση του να μην αντέξει. Προφανώς αυτή η συμβουλή ήταν λανθασμένη. Οι Νικς είχαν την δική τους άποψη και προσπαθούσαν να κάνουν αυτό που ήθελα, αλλά κάποιες φορές δεν λειτουργεί αυτό".

Για την ιστορία, ο Πορζίνγκις πήγε τον Γενάρη του 2019 στους Μάβερικς μαζί με τους Κούρτνεϊ Λι, Τιμ Χάρνταγουεϊ και Τρέι Μπερκ για χάρη των των Ντένις Σμιθ, ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Γουέσλι Μάθιους και δύο μελλοντικών ντραφτ πικ πρώτου γύρου. Την φετινή σεζόν ο Πορζίνγκις είχε 19.2 πόντους, 9.5 ριμπάουντ και 2.1 κοψίματα μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής.

AP Photo/Jeff Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ