NBA

Κινγκς: Τέλος ο Ντίβατς από GM, στην θέση του ο Ντούμαρς

Κινγκς: Τέλος ο Ντίβατς από GM, στην θέση του ο Ντούμαρς
AP Photo/Rich Pedroncelli AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Οι Κινγκς ανακοίνωσαν ότι ο Βλάντε Ντίβατς καθαιρέθηκε από την θέση του τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας. με τον Τζο Ντούμαρς να αναμένεται να πάρει προσωρινά την θέση του.

Ο Βλάντε Ντίβατς αποτελεί παρελθόν από τους Κινγκς. Ο Hall of Famer σέντερ καθαιρέθηκε από τα καθήκοντα του τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας (διετέλεσε και αντιπρόεδρός της). Ο λόγος; Η αποτυχία του Σακραμέντο να προκριθεί στα playoffs για 14η συνεχόμενη σεζόν.

Ο Ντίβατς είχε προσληφθεί ως Αντιπρόεδρος των Κινγκς το 2015, με τον ίδιο να αναλαμβάνει άμεσα τότε και καθήκοντα τζένεραλ μάνατζερ, με την ελπίδα να επαναφέρει τους Κινγκς στον δρόμο των επιτυχιών. Στην τετραετία που έμεινε ωστόσο στο Σακραμέντο απέτυχε στον ρόλο του, έχοντας χρεωθεί μεταξύ άλλων την επιλογή του Μάρβιν Μπάγκλεϊ στο Νο2 του ΝΒΑ Draft 2018 αντί του Λούκα Ντόντσιτς (επιλέχθηκε στο Νο3 από τους Μάβερικς).

Κατά την διάρκεια της θητείας του ο Ντίβατς είχε υποπέσει και σε άλλα λάθη, αλλάζοντας μεταξύ άλλων τρεις προπονητές (Τζορτζ Καρλ, Ντέιβ Τζόργκερ και Λιουκ Γουόλτον), με την απόλυση του Τζόργκερ έπειτα από την περσινή (2018/19) πετυχημένη σεζόν να προκαλεί επίσης ερωτηματικά.

Την θέση του Ντίβατς αναμένεται να πάρει ο θρύλος των Πίστονς, Τζο Ντούμαρς, ο οποίος ορίστηκε Αντιπρόεδρος της ομάδας και προσωρινός τζένεραλ μάνατζερ.

AP Photo/Rich Pedroncelli

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ