NBA

Κέβιν Ντουράντ: Το απόλυτο "όπλο"

Κέβιν Ντουράντ: Το απόλυτο "όπλο"
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Η τρομερή παράσταση του Κέβιν Ντουράντ στο Λος Άντζελες έδειξε σε όλο το ΝΒΑ γιατί είναι ο κορυφαίος σκόρερ στο σύγχρονο μπάσκετ. Το απόλυτο επιθετικό όπλο (VIDEOS).

Οι φήμες ότι ο Κέβιν Ντουράντ θα φύγει από το Γκόλντεν Στέιτ μετά το τέλος της χρονιάς δεν έχουν πάψει να ακούγονται στο ΝΒΑ εδώ και μήνες. Αν όντως συμβεί αυτό πάντως, ο "K.D." δεν πρόκειται να το κάνει δίχως να κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα με τους Γουόριορς. Δεν πρόκειται να φύγει εάν δεν αποδείξει παράλληλα ότι είναι το απόλυτο επιθετικό "όπλο" στο σύγχρονο -και όχι μόνο- ΝΒΑ. Ο κορυφαίος όλων.

Δύο ημέρες μετά τους 45 πόντους που έβαλε στην εντός έδρας ήττα από τους Κλίπερς, ο σούπερ σταρ των Γουόριορς ανέβασε την απόδοσή του ένα σκαλί ψηλότερα. Πέτυχε 50 πόντους και αυτή τη φορά οδήγησε τους "πολεμιστές" στη νίκη-πρόκριση , δημιουργώντας νέο ατομικό ρεκόρ καριέρας στα playoffs. Αυτά που έκανε, δε, στο πρώτο ημίχρονο, άφησαν με ανοιχτό το στόμα ακόμα και τον προπονητή του.

" Ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω δει στη ζωή μου. Και έχω παρακολουθήσει μερικές καλές. Έχω συνυπάρξει με μερικούς... αξιοπρεπείς παίκτες", είπε ο Στιβ Κερ αναφερόμενος στους 38 πόντους (με 12/17 σουτ και 10/10 βολές) που είχε ο Ντουράντ στο πρώτο ημίχρονο του έκτου αγώνα της σειράς στο Στέιπλς Σέντερ.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΡΑΝΤ

Ο "K.D." άνοιξε την επιθετική του παράσταση με ένα σουτ από τα έξι μέτρα μπροστά στον κρεμασμένο πάνω του ΤζαΜάικαλ Γκριν. Στη συνέχεια κάρφωσε στο transition. Λίγο αργότερα "τρύπησε" την αντίπαλη άμυνα και σκόραρε με λέι-απ. Μετά με νέο κάρφωμα στο transition. Εν συνεχεία άρχισε τα τρίποντα. Το πρώτο το πέτυχε με την άμυνα των Κλίπερς να βρίσκεται σε ανισορροπία. Το δεύτερο το έβαλε εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία των Κλίπερς στις "αλλαγές" και τον χώρο που βρήκε για να σουτάρει. Το τρίτο το σημείωσε έπειτα από σκριν του Λούνι και το τέταρτο στο transition.

Όταν ο Ντοκ Ρίβερς έριξε πάνω του τον Γκάρετ Τεμπλ και οι Γουόριορς έπαιζαν 5 εναντίον 5, ο Ντουράντ πήγε στο low post. Σκόραρε με turnaround σουτ και κέρδισε και το φάουλ. Στην επόμενη φάση επιτέθηκε με ντρίμπλα και με πρόσωπο στο καλάθι. Κανένα πρόβλημα. Πήγε πάλι στο ίδιο σημείο (στη δεξιά γωνία) και ευστόχησε σε fadeaway σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να παίζει μακριά από την μπάλα. Έβγαινε από τα σκριν και σκόραρε. Κέρδιζε φάουλ. Έβαζε τις βολές. Οι Κλίπερς απλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γι αυτό.

" Είναι το απόλυτο όπλο. Δεν υπάρχει άμυνα για τον Κέβιν. Ό,τι κι αν κάνει κάποιος, μπορεί να κάνει ένα καλό σουτ. Ήξερε ότι τον χρειαζόμασταν υπερβολικά πολύ. Πήρε λοιπόν το ματς πάνω του στο πρώτο ημίχρονο. Στα τελευταία δύο παιχνίδι μας κουβάλησε", τόνισε ο Στιβ Κερ, έχοντας δει τον Ντουράντ να διαλύει την άμυνα των Κλίπερς με κάθε δυνατό τρόπο.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ Λ.Α. ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Παράλληλα, ο σούπερ σταρ των Γουόριορς κατέγραψε και μερικά αξιομνημόνευτα στατιστικά επιτεύγματα με την τρομερή εμφάνισή του.

  • Οι 38 πόντοι που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο αποτελούν ισοφάριση της 2ης καλύτερης επίδοσης σε αγώνα playoffs, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στον Τσαρλς Μπάρκλεϊ από το 1994. Το ρεκόρ το κατέχει ο Σλίπι Φλόιντ (39) από το 1987.
  • Έφτασε τους 31 πόντους γρηγορότερα από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία των playoffs, με 5'30'' να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
  • Έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία των playoffs που πέτυχε 45 ή περισσοτερους πόντους σε διαδοχικούς αγώνες μετά τους Τζέρι Γουέστ, Μπερνάρντ Κινγκ, Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπι Μπράιαντ και Ράσελ Γουέστμπρουκ.
  • Ο τελευταίος παίκτης του Γκόλντεν Στέιτ που είχε 40+ πόντους σε διαδοχικούς αγώνες των playoffs ήταν ο Ρικ Μπάρι στις 18 και 20 Απριλίου 1967.
  • Είναι ο 4ος παίκτης στην ιστορία των Γουόριορς που έβαλε 50 πόντους στην postseason. Οι άλλοι τρεις είναι ο Ρικ Μπάρι, ο Γουίλτ Τσέιμπερλεν και ο Σλίπι Φλόιντ.
  • Ο Ντουράντ είχε συνδρομή σκοράροντας ή πασάροντας σε 45 από τους 72 πόντους των Γουόριορς στο πρώτο ημίχρονο.

Όσο για το τι είχε να πει ο ίδιος για όλα αυτά; " Έβαλα 50 πόντους αλλά έχασα ορισμένα καλά σουτ. Θα μπορούσα να έχω μερικούς πόντους παραπάνω".

Photo credits: AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ