NBA

Κέμπα Γουόκερ: Έβαλε 18 πόντους σε 4,5 λεπτά και σουτ από τα 17 μέτρα!

Κέμπα Γουόκερ: Έβαλε 18 πόντους σε 4,5 λεπτά και σουτ από τα 17 μέτρα!
AP PHOTO/RICK SCUTERI

Λίγοι παίκτες είναι ασταμάτητοι όταν βρουν ρυθμό. Ένας από αυτούς είναι ο Κέμπα Γουόκερ και το παιχνίδι των Χόρνετς στο Φίνιξ αποτελεί το καλύτερο πειστήριο (VIDEO).

Ο Κέμπα Γουόκερ λατρεύει τα τελευταία λεπτά ενός αγώνα μπάσκετ. Για κακή τύχη των Σανς. Στο Φίνιξ ο άσος των Σάρλοτ Χόρνετς προσέφερε μία από τις ωραιότερες παραστάσεις της καριέρας του, κι ας ήταν σχεδόν ανύπαρκτος επί 43 και πλέον λεπτά . Βλέπετε, κάποιοι παίκτες δεν χρειάζονται παρά 4,5 λεπτά για να προσφέρουν σόου. Και ο Κέμπα Γουόκερ είναι ένας από αυτούς.

Με 4,5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη και το σκορ 97-100, ο Γουόκερ αποφάσισε να... τελειώσει το ματς μόνος του. Στην κυριολεξία. Πρώτα έφτασε μέχρι το αντίπαλο καλάθι και σκόραρε με λέι-απ, εκμεταλλευόμενος τις αλλαγές των γηπεδούχων στα μαρκαρίσματα που έστειλαν πάνω του τον Ντιάντρε Έιτον. Στην επόμενη φάση έκανε το ίδιο. Εν συνεχεία έβαλε τέσσερις βολές και ευθύς αμέσως πέτυχε και το λέι-απ που έκανε το σκορ 109-110 με 1'17'' να απομένουν. Στα 21,7'', δε, όταν είδε την βοήθεια να έρχεται πίσω από τον Έιτον, σούταρε από τα τέσσερα μέτρα. Το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν το ίδιο. Καλάθι.

Ο Γουόκερ "κέρδισε" τέσσερις προσωπικές μονομαχίες με τον άτυχο Έιτον και σκόραρε συνολικά 18 πόντους στα τελευταία 4,5 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 14 των Χόρνετς), έχοντας 5/8 σουτ και 7/8 βολές. Το σουτ της βραδιάς, πάντως, το έβαλε στην εκπνοή της αναμέτρησης, όταν πέταξε τη μπάλα από απόσταση 17 μέτρων (λίγο πίσω από το κέντρο του γηπέδου), κι ενώ είχε καταφέρει να αποφύγει την προσπάθεια του Μικάλ Μπρίτζες να του κάνει φάουλ. Δεν κοίταξε καν την κατάληξη της μπάλας.

Ιδού και το video...

" Δεν είναι κάτι καινούργιο. Κάτι τέτοια κάνει σχεδόν όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Είναι παίκτης της τέταρτης περιόδου. Λάμπει πιο έντονα σε αυτές τις καταστάσεις" τόνισε ο Τζέιμς Μπορέγκο, σχολιάζοντας το σόου του Γουόκερ στην τέταρτη περίοδο. Το καπέλο στον 29χρονο άσο έβγαλε και ένας αντίπαλος του στο παρκέ, ο Τζαμάλ Κρόφορντ. " Πάντοτε έλεγα ότι ο Κέμπα είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στο πρωτάθλημα. Είναι παίκτης που όταν βρει ρυθμό, είναι ασταμάτητος", τόνισε ο γκαρντ των Σανς.

Έχουν παρέλθει περίπου τρεις μήνες στην κανονική περίοδο και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πρώτος σε πόντους στο ΝΒΑ στην τέταρτη περίοδο. Μαντέψτε ποιος είναι δεύτερος με 8,27 κατά μέσο όρο...

Photo credits: AP Photo/Rick Scuteri

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ