NBA

Καζάνι που βράζει η "φούσκα", οι παίκτες σκέφτονται να τινάξουν τα playoffs στον αέρα

Καζάνι που βράζει η "φούσκα", οι παίκτες σκέφτονται να τινάξουν τα playoffs στον αέρα
AP Photo/Kathy Willens AP PHOTO/KATHY WILLENS

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η "φούσκα" του ΝΒΑ στο Ορλάντο, καθώς οι παίκτες σκέφτονται να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ των playoffs εξαιτίας όσων συμβαίνουν σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ. Σκέψεις των Ράπτορς να μην κατέβουν στο Game 1 με τους Σέλτικς.

Τελικά τα λόγια του Τζορτζ Χιλ το βράδυ της Δευτέρας (24/8), μετά από τη νίκη των Μπακς επί των Μάτζικ για το 3-1 στη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας, δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε υπερβολικά. Οι κουβέντες του γκαρντ της ομάδας του Μιλγουόκι είναι κουβέντες που έχουν μέσα τους πολλοί συνάδελφοί του, πολλοί από τους οποίους λέγεται τις τελευταίες ώρες σκέφτονται ακόμη και να μποϊκοτάρουν τους αγώνες στη "φούσκα" του Ορλάντο εξαιτίας όσων συμβαίνουν σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ και όσων δεν γίνονται από την πλευρά της Λίγκας για να ακουστεί η φωνή τους. Οι Ράπτορς, μάλιστα, σκέφτονται να μην κατέβουν στο Game 1 με τους Σέλτικς στην ημιτελική σειρά της Ανατολής, γεγονός που ουδείς γνωρίζει τι αντιδράσεις θα σηκώσει.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Γιούτα Τζαζ ξέσπασε λίγες ώρες πριν από τον Χιλ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε το ίδιο πριν και μετά από το παιχνίδι των Λέικερς με τους Μπλέιζερς με αφορμή τις σφαίρες που δέχθηκε πισώπλατα αφροαμερικανός στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, ο Φρεντ Βαν Βλίτ είπε σήμερα ότι αισθάνεται άσχημα επειδή δεν έχει μαζί του την οικογένειά του (και όχι μόνο) και όλο πληθαίνουν οι φωνές των παικτών που θεωρούν ότι δεν έπρεπε να έχει οργανωθεί η "φούσκα", ώστε άπαντες -ή έστω τουλάχιστον όποιοι ήθελαν να το κάνουν- να βγουν στο δρόμο και να στείλουν το μήνυμά τους για δικαιοσύνη προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Βαν Βλιτ παραδέχθηκε ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχουν σοβαρές σκέψεις και συζητήσεις για μποϊκοτάζ των playoffs, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να εκτιμήσει αν πρόκειται για πραγματική επιθυμία ή απλώς για μέτρο πίεσης προς το ΝΒΑ ώστε οι μπασκετμπολίστες να περάσουν τα μηνύματά τους ενάντια και στον ρατσισμό και στην αστυνομική βία και σε όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η αφροαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ.

Προηγουμένως οι Μπακς έκαναν μια μεγάλη συζήτηση για να πει ο κάθε παίκτης τη γνώμη του για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, για τους προβληματισμούς του, για την ψυχολογική του κατάσταση καθώς όλοι βρίσκονται εδώ και πολλές εβδομάδες απομονωμένοι στη Disney World, μακριά από τις οικογένειές τους. Τα λόγια του Τζορτζ Χιλ τα αισθάνονται κι άλλοι παίκτες της ομάδας του Μιλγουόκι, όπως για παράδειγμα οι Μπρουκ και Ρόμπιν Λόπεζ, με τον Βαν Βλιτ να εξηγεί πως " σήμερα είμαι αλλού, έκλαψα διαβάζοντας για παράδειγμα το post της Βανέσα Μπράιαντ. Αρχίζω να αισθάνομαι όλο και περισσότερο πως όσα κάνουμε δεν έχουν κανένα νόημα, καθώς τίποτα δεν αλλάζει".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ