NBA

Καβαλίερς: Τέλος ο Τζον Μπίλαϊν

Cleveland Cavaliers head coach John Beilein yells instructions to players in the first half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Monday, Jan. 20, 2020, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak)
Cleveland Cavaliers head coach John Beilein yells instructions to players in the first half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Monday, Jan. 20, 2020, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak) AP PHOTO/TONY DEJAK

Ο Τζον Μπίλαϊν ήρθε σε συμφωνία με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς για λύση του συμβολαίου του, μετά από μόλις οκτώ μήνες.

Πρόωρο τέλος θα μπει στη συνεργασία των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τον Τζον Μπίλαϊν, αφού οι δύο πλευρές αποφάσισαν να "σπάσουν" το πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας που υπέγραψαν το καλοκαίρι. Ο πολύπειρος τεχνικός άφησε το NCAA μετά από σαράντα χρόνια για να ηγηθεί της προσπάθειας των "Ιπποτών" να αναγεννηθούν και να χτίσουν από την αρχή μια ομάδα με ταλέντο και πιθανότητες να επιστρέψει στα playoffs τα επόμενα χρόνια.

Ο γάμος δεν... έπιασε όμως (αποχωρεί με 14 νίκες και 40 ήττες) με τον πρώην τεχνικό του Michigan να αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες προσαρμογής στα δεδομένα του ΝΒΑ. Όπως αναφέρει το ESPN, ο 67χρονος προπονητής είχε μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης των χαρακτήρων στα αποδυτήρια, ήταν απόμακρος και δεν είχε σημείο επαφής με τους παίκτες του. Πριν από περίπου ένα μήνα επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω, όταν σε team meeting αποκάλεσε τους παίκτες του " ένα τσούρμο από αλήτες".

Η απόφαση για ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι ειλημμένη, με τον Τζον Μπίλαϊν να αποχαιρετά τους παίκτες και το επιτελείο του στη διάρκεια της ημέρας (19/2), στην πρώτη προπόνηση μετά το διάλειμμα για το All-Star Game. Ο 67χρονος τεχνικός θα λάβει ως αποζημίωση μέρος των χρημάτων που είχε λαμβάνειν για τη φετινή σεζόν (το συμβόλαιό του προέβλεπε το ποσό των 4.000.000 δολαρίων ετησίως).

Αντικαταστάτης του -ως υπηρεσιακός- θα είναι ο μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του, Τζέι Μπι Μπίκερσταφ.

AP Photo/Tony Dejak

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ