ΜΠΑΣΚΕΤ

"Καθάρισε" στην παράταση ο Ίρβινγκ

Boston Celtics guard Kyrie Irving (11) shoots between Washington Wizards forward Kelly Oubre Jr. (12), guard John Wall (2), and guard Austin Rivers, right, during the second half of an NBA basketball game Wednesday, Dec. 12, 2018, in Washington. The Celtics won 130-125 in overtime. (AP Photo/Alex Brandon)
AP Photo/Alex Brandon AP PHOTO/ALEX BRANDON

Με τον Καϊρί Ίρβινγκ να σημειώνει τους 12 τελευταίους πόντους των Σέλτικς, η Βοστώνη επιβλήθηκε στην παράταση με 130-125 των Γουίζαρντς στην Ουάσινγκτον.

Οι Σέλτικς παρατάχθηκαν στην Ουάσινγκτον χωρίς τους Χόρφορντ, Χέιγουορντ και Μπράουν. Αν ωστόσο έχουν αποδείξει κάτι εδώ και έναν χρόνο είναι ότι παίζουν καλύτερα όταν έχουν απουσίες, κάτι που επιβεβαίωσαν κόντρα στους Γουίζαρντς, κερδίζοντάς τους με 130-125 στην παράταση!

Για να φτάσουν βέβαια σε αυτή τη νίκη χρειάστηκε πρώτα ο Καϊρι Ίρβινγκ να κάνει πράγματα και θαύματα, ειδικά στο έξτρα πεντάλεπτο, όταν σημείωσε τους 12 τελευταίους πόντους των Σέλτικς, με αποτέλεσμα να βρεθεί κόσμος στο γήπεδο που φώναζε "M-V-P" όταν ήταν στις βολές!

Ο σταρ των Σέλτικς ολοκλήρωσε τελικά τον αγώνα με 38 πόντους και 7 ασίστ σε μία τρομερή εμφάνιση. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Μάρκους Μόρις με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Μάρκους Σμαρτ με 18 πόντους.

Για τους Γουίζαρντς, ο Τζον Γουόλ είχε 34 πόντους και 13 ασίστ - αλλά αστόχησε σε τρίποντο με το σκορ στο 128-125, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς σε 2η παράταση - με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και τον Τζεφ Γκριν να προσθέτουν από 22 πόντους και τον Κέλι Ούμπρε 20 πόντους.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ήταν ένα τρελό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες γενικά να πηγαίνουν χέρι-χέρι, μέχρι να ξεφύγουν με 57-46 οι Γουίζαρντς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και να ξεσπάσουν οι Σέλτικς και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 36-22 να περάσουν μπροστά με 86-77.

Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο οι Γουίζαρντς ισορρόπησαν άμεσα στο ματς, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, όταν έγινε μία τρελή φάση: Με το σκορ στο 113-110 υπέρ τους και 14 δευτερόλεπτα για το φινάλε, οι Σέλτικς επέλεξαν να κάνουν φάουλ στον Μπιλ για να μην δεχθούν τρίποντο. Ο εκρηκτικός γκαρντ ευστόχησε στην πρώτη βολή και αστόχησε στην δεύτερη, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε σε 113-113, στέλνοντας το ματς στην παράταση! Εκεί όμως ανέλαβε πλέον δράση ο Ίρβινγκ, καθαρίζοντας το παιχνίδι.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

"Καθάρισε" στην παράταση ο Ίρβινγκ

AP Photo/Alex Brandon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ