NBA

Κάντερ: "Πανηγύρισα τη νίκη των ΗΠΑ επί της Τουρκίας"

Κάντερ: "Πανηγύρισα τη νίκη των ΗΠΑ επί της Τουρκίας"
AP Photo/Elise Amendola AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Ο Ένες Κάντερ δεν σκέφτηκε πολύ ποια χώρα θα υποστηρίξει στον αγώνα ΗΠΑ - Τουρκία στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου (VIDEO).

Ο Ένες Κάντερ είναι Τούρκος, δεν αισθάνεται όμως πια ότι ανήκει στην χώρα όπου γεννήθηκε. Η δίωξη του από τον Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική Κυβέρνηση τον έχει φέρει σε τέτοιο σημείο, που όταν η Τουρκία αντιμετώπισε τις ΗΠΑ στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου , ο σέντερ των Σέλτικς παραδέχτηκε ότι υποστήριζε την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς. Και πανηγύρισε έξαλλα για αυτήν.

" Θα είμαι ειλικρινής, υποστήριζα την Αμερική, το ορκίζομαι", είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο NBC ο Κάντερ. " Η Αμερική μου έδωσε πολλά, μου έδωσε ένα σπίτι. Επίσης, τέσσερις συμπαίκτες μου παίζουν στην Εθνική ΗΠΑ, οπότε... Υπάρχει η μία πλευρά, η οποία δεν με θέλει στην χώρα της και υπάρχει η άλλη που με αγαπάει, μου έδωσε σπίτι και τέσσερα αδέρφια μου παίζουν σε αυτήν. Όταν νίκησαν οι ΗΠΑ πανηγύριζα στο αυτοκίνητό μου, ένιωθα πολύ χαρούμενος", τόνισε ο Τούρκος σέντερ.

Την προηγούμενη σεζόν ο 27χρονος Κάντερ έπαιξε στο Πόρτλαντ, μετά την απόφαση των Νικς να τον αφήσουν ελεύθερο. Είχε 11,4 πόντους, 9,7 ριμπάουντ σε 28,8 λεπτά συμμετοχής μάλιστα στα Playoffs, παίζοντας βασικός σε 14 από τους 16 αγώνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιουσούφ Νούρκιτς. Οι Σέλτικς θα γίνουν η ομάδα στην 8ετή καριέρα του στο ΝΒΑ μετά την Τζαζ, την Θάντερ, τους Νικς και τους Μπλέιζερς.


Photo credits: AP Photo/Elise Amendola
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ