Καντερ: "Δεν θα ταξιδέψω στο Λονδίνο για τον αγώνα με τους Γουίζαρντς λόγω του ανισόρροπου Ερντογάν"

AP Photo/Seth Wenig

Ο Ένες Καντέρ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Λονδίνο για τον αγωνα των Νικς με τους Γουίζαρτνς στις 17 Ιανουαρίου, αφού φοβάται για την ζωή του λόγω της κόντρας του με τον Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε ανισόρροπο.

Ο Ένες Καντέρ δεν πρόκειται να βρίσκεται στο ρόστερ των Νικς στις 17 Ιανουαρίου, όταν αντιμετωπίσουν τους Γουίζαρντς στο Λονδίνο. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται να βρίσκεται καν στην Αγγλία, αφού, όπως ξεκαθάρισε, φοβάται για την ζωή του λογω της κόντρα τους με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να τον έχει χαρακτηρίσει προδότη, αλλά και έναν εκ των υποκινητών της προσπάθειας να γίνει πραξικόπημα στην χώρα το 2016 επειδή ο Καντέρ έχει στηρίξει ανοιχτά τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο  σέντερ των Νικς υποστήριξε ότι πρακτικά δεν έχει άλλη επιλογή από το να μείνει στις ΗΠΑ.

"Μίλησα με την ομάδα και συμφωνήσαμε να μην πάω στο Λονδίνο λογω αυτού του ανισόρροπου, του Τούρκου Προέδρου (σ.σ Σαγίπ Εργογάν)" δήλωσε αρχικά ο Καντέρ, για να συμπληρώσει: "Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να με σκοτώσουν αν πάω εκεί. Για αυτό μίλησα με την ομάδα και αποφασίσαμε να μείνω στις ΗΠΑ και να προπονηθώ. Είναι στενάχωρο αυτό, επειδή επηρεάζει την καριέρα μου στο μπάσκετ. Ήθελα να πάρω μέρος στον αγώνα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω λόγω αυτού του ανισόρροπου, αυτού του μανιακού. Δεν μπορώ να βγω εκεί και να κάνω την δουλειά μου".

Κλείνοντας μάλιστα τις δηλώσεις του, ο Καντέρ ξεκαθάρισε ότι αλήθεια φοβάται και δεν παίζει κάποιο παιχνίδι εντυπώσεων: "Εννοείται πως ανησυχώ. Έχει πολλούς κατασκόπους στην Αγγλία, μπορεί εύκολα να με σκοτώσουν".

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Καντέρ:

AP Photo/Seth Wenig

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS