NBA

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Δήλωσε συμμετοχή στο NBA Draft

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ / ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΤΟΥ ΟΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ / ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΤΟΥ ΟΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης δήλωσε εκ νέου συμμετοχή στο NBA Draft, προσδοκώντας να δει το όνομά του μεταξύ των εξήντα που θα ανακοινωθούν. Τι δήλωσε για τα σχέδιά του, που πήγαν... στράφι λόγω του κορονοϊού.

Τη συμμετοχή του στο NBA Draft του φετινού καλοκαιριού επιβεβαίωσε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Ο 21χρονος γκαρντ, που φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στη Νεβέζις, ανέφερε στο ESPN ότι υπέβαλε τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να συμμετάσχει στη φετινή διαδικασία (πέρσι είχε δηλώσει επίσης συμμετοχή, αλλά την απέσυρε στη συνέχεια).

Η απόφασή του να δοκιμάσει στη Λιθουανία κρίθηκε επιτυχημένη, αφού πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και είχε σημαντικό ρόλο στη Νεβέζις, με την οποία μέτρησε 12.2 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ στην LKL. Πλέον όμως, κοιτάζει πιο μακριά. Μέχρι το ΝΒΑ.

" Η Λιθουανία ήταν η πρώτη που προχώρησε σε οριστική διακοπή της σεζόν, οπότε προλάβαμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα πριν προκύψουν οι περιορισμοί στις αερομεταφορές. Προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα στο σπίτι, ενώ περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Κάνω βάρη, σουτ σε μια μπασκέτα που έχουμε εδώ, ό,τι απαιτείται για να μείνω σε φόρμα όσο καλύτερα γίνεται, δεδομένων των συνθηκών" ανέφερε αρχικά στο ESPN, πριν εξηγήσει γιατί ο κορονοϊός κατέστρεψε τα σχέδια που είχε κάνει για φέτος: " Σχεδίαζα να περάσω κάποιο καιρό στις ΗΠΑ, μετά το τέλος της σεζόν, προκειμένου να προπονηθώ και να προετοιμαστώ κατάλληλα. Αυτό τώρα δεν είναι εφικτό. Θα προπονηθώ όσο καλύτερα γίνεται στην Ελλάδα και, αν επιτραπεί, ένας από τους βοηθούς προπονητές της Νεβέζις θα έρθει εδώ για να με βοηθήσει με τις ατομικές προπονήσεις".

Όπως και να έχει, το έργο του θα είναι δύσκολο αφού -εκτός όλων των άλλων- δεν θα έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί μπροστά σε scouts και προπονητές ομάδων του ΝΒΑ, το οποίο άλλαξε πρόσφατα τη διαδικασία αξιολόγησης των διαθέσιμων παικτών για το ΝΒΑ Draft λόγω του κορονοϊού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ