NBA

Κάιλ Κούζμα: Ο πρώτος "Λέικερ" με 40+ πόντους σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Κάιλ Κούζμα: Ο πρώτος "Λέικερ" με 40+ πόντους σε λιγότερο από 30 λεπτά!
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ουδείς παίκτης στην ιστορία των Λέικερς έχει καταφέρει αυτό που έκανε ο Κάιλ Κούζμα στην εύκολη νίκη επί των Πίστονς το βράδυ της Τετάρτης (VIDEO).

Ο Κάιλ Κούζμα δεν χρειάστηκε να παίξει παραπάνω από 29'14'' για να βάλει 41 πόντους (με 16/24 σουτ) στην εύκολη νίκη των Λέικερς επί των Πίστονς με 113-100 . Ο Λουκ Γουόλτον δεν τον χρησιμοποίησε καν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και με αυτή την απόφαση που πήρε ο προπονητής των Λέικερς, βοήθησε τον Κούζμα να καταγράψει ένα ιστορικό στατιστικό.

Οι 41 πόντοι που έβαλε είναι οι περισσότεροι που έχει σημειώσει ποτέ παίκτης των Λέικερς σε λιγότερο από 30 λεπτά! Κι όμως, ούτε ο Κόμπι Μπράιαντ, ούτε ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ούτε ο Τζέρι Γουέστ, ούτε κανείς από τους δεκάδες παίκτες-θρύλους που έχουν περάσει από το Λος Άντζελες έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε ο Κούζμα το βράδυ της Τετάρτης (9/1).

Οι 41 πόντοι σε τρεις περιόδους δεν είναι βέβαια κάτι πρωτόγνωρο για το ΝΒΑ. Ούτε καν για την φετινή σεζόν. Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει άλλοι τέσσερις παίκτες που έχουν σπάσει το φράγμα των 40 πόντων σε τρία δωδεκάλεπτα: ο Κλέι Τόμπσον, ο Στέφεν Κάρι, ο Τζέιμς Χάρντεν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Κάιλ Κούζμα μόλις έγινε ο πέμπτος.

Δείτε πως έβαλε τους 41 πόντους ο φόργουορντ των Λέικερς:


Photo credits: AP Photo/David Zalubowski
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ