NBA

Ιστορικό επίτευγμα από Μπλέιζερς και Μάτζικ

Ιστορικό επίτευγμα από Μπλέιζερς και Μάτζικ
AP Photo/Ashley Landis, Pool AP PHOTO/ASHLEY LANDIS, POOL

Οι Μπλέιζερς και οι Μάτζικ κατάφεραν με τον τρόπο τους να καταγράψουν ένα ιστορικό ρεκόρ με τις νίκες τους επί των Λέικερς και Μπακς αντίστοιχα.

Οι Μπλέιζερς και οι Μάτζικ φρόντισαν να σοκάρουν την ίδια ημέρα τους Λέικερς και τους Μπακς αντίστοιχα, νικώντας στο Game 1 των playoffs. Δεν έκαναν όμως μόνο αυτό, παρά πέτυχαν ένα σπουδαίο κατόρθωμα.

Όπως αναφέρει η στατιστική υπηρεσία του ESPN, οι δύο ομάδες φρόντισαν να πετύχουν κάτι που έχει συμβεί μόλις μία φορά στην ιστορία του ΝΒΑ από την σεζόν 1983/84 κι έπειτα: Κατάφεραν να υποχρεώσουν ταυτόχρονα σε ήττα το Νο1 Ανατολής και Δύσης στο Game 1 του πρώτου γύρου των playoffs όντες αντίστοιχα το Νο8 στην δική τους περιφέρεια!

Όπως γίνεται σαφές, το να επιβληθεί το Νο8 μίας περιφέρειας του Νο1 στο Game 1 του πρώτου γύρου των playoffs δεν είναι τόσο απλό, αφού θεωρητικά υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και ο αγώνας γίνεται στην έδρα του "ισχυρού". Με όλους τους αγώνες όμως να γίνονται στην "φούσκα" του Ορλάντο και το πλεονέκτημα έδρας να μην υφίσταται πλέον, οι Μάτζικ και οι Μπλέιζερς κατάφεραν κάτι απίστευτα σπάνιο.

Για την ιστορία, η μόνη άλλη φορά που έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο ήταν στα playoffs της σεζόν 2002/03. Τότε, στο Game 1 του πρώτου γύρου οι - 8οι στην Ανατολη - Ορλάντο Μάτζικ είχαν νικήσει μέσα στο Ντιτρόιτ το Νο1 της περιφέρειας, τους Πίστονς, και την ίδια στιγμή οι - 8οι στην Δύση - Σανς είχαν επιβληθεί των - 1ων στην Δύση - Σπερς μέσα στο Σαν Αντόνιο. Τελικά, τόσο οι Πίστονς (με 4-3, επιστρέφοντας από το 1-3!) όσο και οι Σπερς (με 4-2) πήραν την πρόκριση, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τους Τελικούς, με το Σαν Αντόνιο να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα.

AP Photo/Ashley Landis, Pool

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ