ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιστορικά πράγματα από τον Τζοέλ Εμπίντ

Ιστορικά πράγματα από τον Τζοέλ Εμπίντ
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Απολαύστε την παράσταση του Τζοέλ Εμπίντ στην Φιλαντέλφια και τις δύο ιστορικές επιδόσεις που έκαναν τελευταίοι στους 76ερς ο Μπίλι Κάνινγκχαμ το 1969 και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ το 1991 (VIDEO).

Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν είχε αντίπαλο στο Wells Fargo Center το βράδυ της Παρασκευής, στη νίκη των 76ερς επί των Χόρνετς με 133-132 στην παράταση. Και δεν είχε σημασία ποιον παίκτη είχε απέναντί του. Έβαζε σουτ από τα πέντε μέτρα. Σκόραρε όπως ήθελε κόντρα στον Κόντι Ζέλερ, τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ και τον Μπίσμακ Μπιγιόμπο. Έβαζε τρίποντα. Κάρφωνε στο transition και έπειτα από επιθετικά ριμπάουντ. Στο τέλος, έκρινε και την αναμέτρηση με κρίσιμες βολές.

" Είναι λίγο δύσκολο να τον κρατήσεις μακριά από την γραμμή των ελευθέρων βολών, επειδή παίζει τόσο δυνατά. Μπορεί να σουτάρει τρίποντα, να παίξει με ντρίμπλα, έχει τεράστιο κορμί. Παίκτες σαν αυτόν είναι οι δυσκολότεροι για να τους μαρκάρεις", λέει ο Κόντι Ζέλερ, ένας από τους παίκτες που είδαν τους περισσότερους... εφιάλτες στην Φιλαντέλφια, όπου οι 76ερς σημείωσαν την 7η νίκη σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες τη φετινή σεζόν.

Ο Εμπίντ έγινε ο πρώτος "76ερ" με 42 πόντους, 18 ριμπάουντ σε ένα ματς από το 1969

Ο Εμπίντ... κατακρεούργησε με κάθε πιθανό τρόπο την άμυνα των Χόρνετς και παράλληλα έκανε άλλο ένα στατιστικό επίτευγμα στην καριέρα του. Ο τελευταίος παίκτης των Σίξερς που πέτυχε 42 πόντους και μάζεψε 18 ριμπάουντ σε έναν αγώνα ήταν ο Μπίλι Κάνινγκχαμ στις 8 Νοεμβρίου 1969. Σχεδόν 50 χρονιά πριν δηλαδή! Συν τοις άλλοις, ο Καμερουνέζος σέντερ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της Φιλαντέλφια που έχει 40+ πόντους και 10+ ριμπάουντ για δεύτερη φορά σε μία σεζόν μετά τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ (1990-91)!

Έπειτα από 13 αγώνες ο Εμπίντ έχει τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του στο ΝΒΑ. Βάζει 28,8 πόντους ανά αγώνα, μαζεύει 12,8 ριμπάουντ, μοιράζει 3,5 ασίστ, σουτάρει με 49,4% συνολικά και έχει ποσοστό 81,8% από την γραμμή των βολών, όπου πηγαίνει μάλιστα 10,5 φορές κατά μέσο όρο. Και ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί ούτε καν μήνας από την έναρξη της κανονικής περιόδου...

Απολαύστε τα highlights του Τζοέλ Εμπίντ στην Φιλαντέλφια:


Photo credits: AP Photo/Matt Slocum
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ