ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηγέτης Χόλιντεϊ κόντρα στους Πίστονς

New Orleans Pelicans guard Jrue Holiday plays against the Detroit Pistons in the second half of an NBA basketball game in Detroit, Sunday, Dec. 9, 2018. (AP Photo/Paul Sancya)
AP Photo/Paul Sancya AP PHOTO/PAUL SANCYA

Με τον Τζρου Χόλιντεϊ να κάνει τα... πάντα, οι Πέλικανς άλωσαν το Ντιτρόιτ, κερδίζοντας με 116-108 τους Πίστονς.

Ο Άντονι Ντέιβις έχασε το μεγαλύτερο μέρος του 1ου ημιχρόνου του αγώνα Πίστονς-Πέλικανς λόγω τραυματισμού στον γοφό. Όταν επέστρεψε στο 2ο ημίχρονο ήταν εμφανές πως δεν ήταν καλά. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τους Πέλικανς να πάρουν τη νίκη με 116-108 μέσα στο Ντιτρόιτ, κάτι που οφείλουν εν πολλοίς στον Τζρου Χόλιντεϊ.

Ο All Star γκαρντ ήταν απολαυστικός κόντρα στους Πίστονς, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Νέα Ορλεάνη σε ένα σπουδαίο “διπλό”, με το οποίο το ρεκόρ της ομάδας βελτίωθηκε στο 14-14, έναντι 13-11 των Πίστονς.

Ο Χόλιντεϊ δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 37 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα (αλλά και 9 λάθη), σε μία σπουδαία εμφάνιση. Από κοντά τον ακολούθησε σε απόδοση και ο Τζούλιους Ραντλ με 28 πόντους, με τον Τιμ Φρέιζερ να προσθέτει 14 πόντους, σε μία βραδιά που ο Ντέιβις είχε 6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κοψίματα σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Για τους Πίστονς, που πλέον μετράνε 4 σερί ήττες, ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 35 πόντους, ο Λάνγκστον Γκάλογουεϊ 24 πόντοους και ο Αντρέ Ντράμοντ 23 πόντους και 19 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στην αρχή, με τους Πέλικανς να καταφέρνουν παρά την αποχώρηση του Ντέιβις από το παρκέ νωρίς στο παιχνίδι να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 56-50. Στην τρίτη περίοδο η επιστροφή του Ντέιβις βοήθησε τους Πέλικανς να ξεφύγουν με 78-62 και να δείχνουν έτοιμοι να “κθαρίσουν το παιχνίδι. Οι Πίστονς όμως επέστρεψαν στο ματς και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου μείωσαν σε 93-91. Οι Πέλικανς όμως απάντησαν με ένα επιμέρους σκορ 9-3, ξέφυγαν με 102-94 και έκτοτε δεν ξανακοίταξαν πίσω τους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ηγέτης Χόλιντεϊ κόντρα στους Πίστονς

AP Photo/Paul Sancya

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ