NBA

Η χάρη που ζήτησε ο Μπραντ Σέλερς από τον Μάικλ Τζόρνταν

Chicago Bulls Michael Jordan (23) and Brad Sellers out flank Atlanta Hawks Jon Koncak forcing him to pass off to an unseen teammate during the 1st period of the NBA game in Atlanta, Jan. 10, 1989. (AP Photo/Joe Holoway Jr.)
Chicago Bulls Michael Jordan (23) and Brad Sellers out flank Atlanta Hawks Jon Koncak forcing him to pass off to an unseen teammate during the 1st period of the NBA game in Atlanta, Jan. 10, 1989. (AP Photo/Joe Holoway Jr.) ASSOCIATED PRESS

Σε λιγότερες από 24 ώρες ο MJ «καθάρισε» ώστε ο πρώην παίκτης του Άρη να γίνει ανταλλαγή από τους Σικάγο Μπουλς με προορισμό τους Σιάτλ Σουπερσόνικς

Ο Μπραντ Σέλερς είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό, καθώς στις αρχές της δεκαετίας του '90 έπαιξε για μια χρονιά στον Άρη. Ο ψηλόλιγνος σμολ φόργουορντ (2.13μ.) ήταν παράλληλα άθελά του ένας από τους λόγους για τους οποίος ο Μάικλ Τζόρνταν είχε τσακωθεί με τον τζένεραλ μάνατζερ των Σικάγο Μπουλς Τζέρι Κράουζ.

Είναι γνωστή η ιστορία από το ντραφτ του 1986, όταν ο Τζόρνταν πίεζε από την πλευρά του προκειμένου οι «ταύροι» να επιλέξουν τον γκαρντ του Ντιουκ Τζόνι Ντόουκινς, αλλά ο Κράους κάνοντας του... κεφαλιού του προτίμησε τον Σέλερς.

Ο τελευταίος είχε μια σχετικά καλή πρώτη σεζόν στο ΝΒΑ με την ομάδα του Σικάγο (8.5 πόντοι μέσο όρο), όμως το καλοκαίρι του 1987 ο Κράους πρόσθεσε στο ρόστερ τους Σκότι Πίπεν και Χόρας Γκραντ, δείχνοντας ξεκάθαρα στον Σέλερς πως δεν τον υπολογίζει. Ο χρόνος συμμετοχής του άρχισε να μειώνεται και το καλοκαίρι του 1989 ο Σέλερς αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη κίνηση, για να αλλάξει ομάδα. Ζήτησε βοήθεια από τον Τζόρνταν.

"Είπα στον Μάικλ 'πρέπει να με βοηθήσεις και να πεις στους ανθρώπους της διοίκησης ότι πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει για μένα και την ομάδα η παρουσία μου εδώ'" εξήγησε ο Σέλερς, ενώ πρόσθεσε: "Τότε ο Μάικλ με ρώτησε αν ήθελα πραγματικά να κάνει αυτή την κίνηση για μένα και όταν του απάντησα καταφατικά τότε μου είπε ότι θα το κάνει. Την επόμενη μέρα βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο το Olive Garden όταν ενημερώθηκα ότι έγινε ανταλλαγή στους Σιάτλ Σουπερσόνικς".

Οι Μπουλς πήραν ως αντάλλαγμα την επιλογή των Σόνικς στο νούμερο 18 του ντραφτ και επιλέγοντας τον Μπι Τζέι Άρμστρονγκ βρήκαν τον βασικό τους πλέι μέικερ για τα επόμενα χρόνια.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ