NBA

Η βόμβα έσκασε: Οι Πέλικανς έστειλαν τον Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς

New Orleans Pelicans' Anthony Davis smiles during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Lakers, Friday, Dec. 21, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong)
New Orleans Pelicans' Anthony Davis smiles during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Lakers, Friday, Dec. 21, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Ο Ντέιβιντ Γκρίφιν τράβηξε τη σκανδάλη και έστειλε τον Άντονι Ντέιβις στους Λος Άντζελες Λέικερς. Διαβάστε τις λεπτομέρειες του MEGA Trade που περίμενε όλο το ΝΒΑ.

Μετά από επτά σεζόν επαγγελματικής καριέρας με τη φανέλα των Πέλικανς, μετά από πολλούς μήνες γεμάτους με γκρίνια, διαμαρτυρίες, παράπονα και ακραίες αντιδράσεις, μετά από... μισή μπασκετική ζωή στη Λουιζιάνα, ο Άντονι Ντέιβις αποτελεί παρελθόν για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης. Ο νέος GM Ντέιβιντ Γκρίφιν τράβηξε τη σκανδάλη και τον έστειλε στους Λέικερς, ώστε οι Πελεκάνοι να επιλέξουν το βράδυ της 20ης Ιουνίου τον Ζάιον Γουίλιαμσον στο νούμερο 1 του NBA Draft και να ξεκινήσουν να γράφουν μια νέα σελίδα στην ιστορία τους.

Την είδηση αποκάλυψε φυσικά ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο Ντέιβις είχε ζητήσει ανταλλαγή στις 28 Ιανουαρίου 2019, ώστε ο τότε GM Ντελ Ντεμπς να τον παραχωρήσει πριν από το Trade Deadline του Φεβρουαρίου. Ήθελε να μετακομίσει είτε στους Λέικερς, είτε στους Νικς, του άρεσαν σαν project οι Μπακς, δεν ήθελε να βρεθεί στους Σέλτικς και τελικά έμεινε στην Νέα Ορλεάνη για να παίζει ένα ημίχρονο σε κάθε αγώνα. Η τριβή του με τους ανθρώπους της ομάδας ήταν τεράστια, ο ατζέντης του, ο Ριτς Πολ που έχει πελάτη και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς τα έκανε... μαντάρα, όμως ο καιρός πέρασε και τελικά έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.

Μετά από αυτή την κίνηση, οι Λέικερς θα έχουν ένα ποσό γύρω στα 30 εκατομμύρια δολάρια για να γεμίσουν το ρόστερ τους, ίσως και να το δώσουν σε έναν παίκτη σαν τον Καϊρί Ίρβινγκ ή τον Κέμπα Γουόκερ. Από εκεί και πέρα βέβαια θα πρέπει να κάνουν συμφωνίες με το minimum των βετεράνων, αν και το θετικό για εκείνους είναι πως κράτησαν τον Κάιλ Κούζμα και δεν έβαλαν τελικά τρίτη ομάδα στις διαπραγματεύσεις από τη στιγμή που οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς δεν είχαν καμία διάθεση να αποχωριστούν τον Μπράντλι Μπιλ.

Αναλυτικά:

Οι Πέλικανς πήραν: Τον Μπράντον Ίνγκραμ, τον Λόνζο Μπολ, τον Τζος Χάρτ, το νούμερο 4 στο NBA Draft 2019 και ακόμη δύο draft picks πρώτων γύρων

Οι Λέικερς πήραν: Τον Άντονι Ντέιβις

Ο Ντέβις θα παίξει τη σεζόν 2019/20 για 28.751.775 δολάρια και στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2020 δηλαδή, θα βγει στην αγορά ως unrestricted free agent. Θα μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει, ώστε να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με το maximum των αποδοχών. Τη χρονιά που πέρασε είχε 25.9 πόντους από 55% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο και 79% στις βολές, 12 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.4 μπλοκ ανά 33 λεπτά σε 56 αγώνες της κανονικής περιόδου. Στην καριέρα του και σε σύνολο 466 ματς έχει 23.7 πόντους από 53% στο δίποντο, 31% στο τρίποντο και 79% στις βολές, μαζί με 10.5 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.4 μπλοκ ανά 34.6 λεπτά.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ