NBA

Η τρομερά υποτιμημένη σεζόν του Κρις Μίντλετον και οι απίθανοι αριθμοί του

Milwaukee Bucks forward Khris Middleton (22) works during the an NBA basketball game against the Atlanta Hawks, Friday, Dec. 27, 2019, in Atlanta. (AP Photo/John Amis)
Milwaukee Bucks forward Khris Middleton (22) works during the an NBA basketball game against the Atlanta Hawks, Friday, Dec. 27, 2019, in Atlanta. (AP Photo/John Amis) AP

Οσκαρικοί είναι οι αριθμοί του Κρις Μίντλετον, που στα 28 του χρόνια κάνει όχι απλά την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, αλλά μια χρονιά που ίσως γραφτεί στην ιστορία του ΝΒΑ με χρυσά γράμματα.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι οι Μπακς προτίμησαν τον Κρις Μίντλετον από τον Μάλκολμ Μπρόγκντον, πολλοί ένιωσαν έκπληξη. Οι παράγοντες της ομάδας του Μιλγουόκι έδωσαν πενταετές συμβόλαιο 177.500.000 δολαρίων στον έμπειρο περιφερειακό και εκείνος τους δικαιώνει μέχρι στιγμής καθώς η φετινή του σεζόν είναι η καλύτερη της καριέρας του, η πιο αποτελεσματική και αυτή που αφήνει τις περισσότερες υποσχέσεις από κάθε άλλη στον δρόμο για τα playoffs.

Σε 48 αγώνες ο Μίντλετον έχει 20.6 πόντους (career-high), 6.2 ριμπάουντ (career-high), 4.3 ασίστ (ισοφάριση της καλύτερης επίδοσής του), ένα κλέψιμο και μόλις δύο λάθη ανά 29.6 λεπτά συμμετοχής. Παίζει ενάμιση λεπτό λιγότερο σε σχέση με πέρυσι και επτά λεπτά λιγότερα σε σχέση με πρόπερσι (!) και όμως τα νούμερά του είναι τα καλύτερα στην οκταετή καριέρα του στη Λίγκα. Το εντυπωσιακότερο όμως είναι ότι τα στατιστικά του είναι τόσο καλά, που του δίνουν την ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που θα έχει 50/44/90 μετά από τον Στεφ Κάρι.

Αυτή τη στιγμή, ο Μίντλετον σουτάρει με 50.4% στα συνολικά σουτ, με 44.5% στα τρίποντο και με 90.3% στις βολές, με τον Κάρι να έχει γράψει μόλις μία φορά στην καριέρα του αυτά τα νούμερα, τη σεζόν 2015/16 όταν είχε 50.4% στα συνολικά σουτ, 45.4% στο τρίποντο και 90.8% στις βολές σε 79 αγώνες. Η βελτίωση του Μίντλετον είναι εντυπωσιακή, καθώς έχει αυξήσει κατά 6.3% το ποσοστό ευστοχίας του στα συνολικά σουτ, κατά 6.7% το ποσοστό ευστοχίας του στο τρίποντο και κατά 6.6% το ποσοστό ευστοχίας του στις βολές σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Οι Μπακς είχαν και πέρυσι παρόμοια περίπτωση παίκτη, όμως ο Μάλκολμ Μπρόγκντον δεν κατάφερε το 50/44/90 του Κάρι καθώς δεν έπιασε το ποσοστό που χρειαζόταν στο τρίποντο. Για την ακρίβεια είχε 50.5% στα συνολικά σουτ, 42.6% στο τρίποντο και 92.8% στις βολές, με 15.6 πόντους ανά 28.6 λεπτά συμμετοχής σε 64 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Αυτή τη στιγμή ο Μίντλετον είναι τρίτος σε ποσοστό ευστοχίας στα συνολικά σουτ στους Μπακς πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (55%) και τον Τζορτζ Χιλ (54%), είναι δεύτερος στο τρίποντο πίσω από τον Τζορτζ Χιλ (51.1%) και φυσικά πρώτος στις βολές, μακράν του δεύτερου μάλιστα που είναι ο Κάιλ Κόρβερ με 83.9%. Είναι δεύτερος ριμπάουντερ πίσω από τον Γιάννη που έχει υπερδιπλάσια "σκουπίδια" ανά αγώνα (13.5), τρίτος πασέρ πίσω από τον Αντετοκούνμπο (5.8) και τον Έρικ Μπλέντσο (5.4) και δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής πίσω από τον Greek Freak.

Οι Μπακς έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, με 47 νίκες και 8 ήττες.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ