NBA

Η πιο παλαβή αντιπαλότητα του Μάικλ Τζόρνταν κράτησε 24 ώρες

Η πιο παλαβή αντιπαλότητα του Μάικλ Τζόρνταν κράτησε 24 ώρες

Τον ΛαΜπράντφορντ Σμιθ δεν τον έχετε ακούσει ποτέ. Και όμως, αυτός ο παίκτης ειρωνεύθηκε μετά από το ματς της ζωής του τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος τον διέλυσε ένα 24ωρο αργότερα στο ίδιο του το "σπίτι" (VIDEOS).

Από τον Τζον Σταρκς μέχρι τον Μάτζικ Τζόνσον κι από τον Ντόμινικ Γουίλκινς μέχρι τον Κλάιντ Ντρέξλερ. Από τον Γκάρι Πέιτον μέχρι τον Ρέτζι Μίλερ κι από τον Αϊζάια Τόμας μέχρι τον Νταν Μάερλι. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε αρκετές αντιπαλότητες, rivalries όπως τις αποκαλούν οι Αμερικανοί, μία όμως ήταν πραγματικά ιδιαίτερη καθώς είχε διάρκεια μόλις δύο αγώνων και μόλις 24 ωρών!

Σεζόν 1992/93, η κανονική περίοδος βάδιζε προς το φινάλε. 19 Μαρτίου 1993 και οι Ουάσινγκτον Μπούλετς πηγαίνουν στο Σικάγο για να αντιμετωπίσουν τους Μπουλς. Στην πεντάδα των Πρωτευουσιάνων βρίσκονταν οι Μάικλ Άνταμς, Τσαρλς Τζόουνς, ΛαΜπράντφορντ Σμιθ, Χάρβι Γκραντ, Τομ Γκουγκλιότα. Ένας από αυτούς, έκανε λοιπόν το ματς της ζωής του.

Διαβάστε εδώ όλα τα θέματα του "The Last Dance" στο Sport24.gr

Ο ΛαΜπράντφορντ Σμιθ ήταν 24 ετών, διένυε τη δεύτερη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας και προερχόταν από μια μέτρια ρούκι χρονιά με 5.1 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ ανά 14.8 λεπτά συμμετοχής. Pick πρώτου γύρου (#19) το 1991, ο Σμιθ ήταν ένας περιφερειακός ύψους 191 εκατοστών, αρκετά δυνατός, αλλά όχι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Το βράδυ της 19ης Μαρτίου του 1993, όμως, έκανε πραγματικά το παιχνίδι της καριέρας του.

Σκόραρε 37 πόντους από 15/20 δίποντα (!) και 7/7 βολές, μάζεψε πέντε ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ και έκλεψε μία μπάλα σε 40 λεπτά συμμετοχής απέναντι στον MJ, που όμως πήρε τη νίκη με 104-99 σε μια αρκετά μέτρια για τα δικά του δεδομένα εμφάνιση (25 πόντοι από 9/27 δίποντα και 7/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 39 λεπτά). Αμέσως μετά από το τέλος της αναμέτρησης, ο Σμιθ πλησίασε τον Τζόρνταν, του έδωσε το χέρι και με ειρωνικό ύφος του είπε " καλή εμφάνιση Μάικ", με τον GOAT να τρελαίνεται και να μονολογεί στα αποδυτήρια.

" Αύριο θα του βάλω όσους έβαλε απόψε, αλλά θα τους βάλω μέχρι το ημίχρονο" είχε πει ο σούπερσταρ των Μπουλς, οι οποίοι ταξίδεψαν εκείνο το βράδυ στην Ουάσινγκτον για να αντιμετωπίσουν τους Μπουλς το επόμενο βράδυ σε back-to-back αγώνα.

Τι ακολούθησε; Οι Ταύροι πήραν δια περιπάτου τη νίκη (126-101), ο Τζόρνταν έβαλε 36 πόντους στο πρώτο μέρος (!) για να κρατήσει την υπόσχεσή του, τελείωσε το ματς με 47 από 14/25 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 13/15 βολές, οκτώ ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα σε μόλις 31 λεπτά συμμετοχής και κράτησε τον Σμιθ στους 15 πόντους από 5/12 σουτ και 5/5 βολές σε 25 λεπτά. Μετά από αρκετά χρόνια ο MJ είπε ότι ο ΛαΜπράντφορντ Σμιθ δεν τον ειρωνεύθηκε μετά από τον πρώτο αγώνα στο Σικάγο, ωστόσο ακόμη και σήμερα υποστηρίζει πως είχε ενοχληθεί από τον περιφερειακό των Μπούλετς, τον οποίο δεν συνάντησε ποτέ ξανά στην καριέρα του.

Ο Σμιθ είχε στη δεύτερη σεζόν του 9.3 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ ανά 22.4 λεπτά συμμετοχής σε 69 αγώνες, στην τρίτη χρονιά έπεσε στους 5 πόντους και στη συνέχεια βρέθηκε εκτός ΝΒΑ. Έπαιξε στους Ράπιντ Σίτι Θρίλερς, τους Κουάντ Σίτι Θάντερ, την ισπανική Λεόν, την πολωνική Προύσκοφ, την επίσης πολωνική Σλασκ και τους Μπάλτιμορ Μπέιρανερς πριν γράψει το καλοκαίρι του 2000 σε ηλικία 31 ετών τον επίλογο της καριέρας του.

Δείτε τα highlights εκείνων των δύο ομάδων:



TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ