NBA

Η παράνοια μετά από τη διάλυση της δυναστείας των Σικάγο Μπουλς, σε μια ιστορία

Chicago Bulls coach Tim Floyd confers with Dickie Simpkins and rookie Corey Benjamin during their exhibition game against the Indiana Pacers on Sunday, Jan. 24, 1999, in Chicago. The Bulls, whose roster is made of many new faces after the loss of stars Michel Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman and coach Phil Jackson, lost to the Pacers 79-71. (AP Photo/Michael S. Green)
Chicago Bulls coach Tim Floyd confers with Dickie Simpkins and rookie Corey Benjamin during their exhibition game against the Indiana Pacers on Sunday, Jan. 24, 1999, in Chicago. The Bulls, whose roster is made of many new faces after the loss of stars Michel Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman and coach Phil Jackson, lost to the Pacers 79-71. (AP Photo/Michael S. Green) ASSOCIATED PRESS

Ράινσντορφ και Κράουζ διέλυσαν τη δυναστεία των Σικάγο Μπουλς, αυτό που ακολούθησε όμως με τον Τιμ Φλόιντ τη σεζόν 1998/99 ήταν ο χειρότερος εφιάλτης που δεν θα ήθελες να ευχηθείς ούτε στον εχθρό σου.

Η απόφαση του ιδιοκτήτη, Τζέρι Ράινσντορφ και του General Manager, Τζέρι Κράουζ, είχε παρθεί πριν από την έναρξη της σεζόν 1997/98. " Και 82-0 να κάνεις, στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσεις" είχε πει ο Κράουζ στον Φιλ Τζάκσον και κάπως έτσι ξεκίνησε ο τελευταίος χορός των Σικάγο Μπουλς που τελικά διαλύθηκαν μετά από το δεύτερο Three-Peat, μετά από το νικητήριο σουτ του Μάικλ Τζόρνταν στο Game 6 των NBA Finals 1998 στο Σολτ Λέικ Σίτι απέναντι στους Γιούτα Τζαζ. Τι ακολούθησε; Μια παράνοια...

Στις 23 Ιουλίου του 1998 οι Ταύροι έδωσαν τη θέση του head coach στον Τιμ Φλόιντ, έναν προπονητή που είχε δουλέψει στο NCAA και δεν είχε έως τότε εμπειρία από το ΝΒΑ. Ο Φλόιντ είδε τους Τζόρνταν, Πίπεν, Ρόντμαν, Κερ, Λόνγκλι, Μπαρέλ, Μπούσλερ να αποχωρούν και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν και τόσο αποφασισμένος για να διεκδικήσει νίκες, πρόοδο, βελτίωση, δεν τον ενδιέφερε το rebuild, τον ένοιαζε να ζήσει το lifestyle της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου και το έκανε και με το παραπάνω.

Ο Κεντ ΜακΝτιλ, ρεπόρτερ των Μπουλς στη Daily Herald τα χρόνια της δυναστείας της ομάδας του Σικάγο, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να μοιραστεί στο Hoopshype για να δείξει ότι ο Φλόιντ δεν ήταν αυτός που χρειάζονταν οι Ταύροι για να χτίσουν από το μηδέν:

" Ο Τιμ Φλόιντ ήταν πολύ βαθιά στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Υπήρε ένα μέρος που ονομαζόταν "The Lodge" και ήταν πραγματικά διάσημο. Αν ήσουν τύπος που κυκλοφορούσε τη νύχτα, σίγουρα τον πετύχαινες εκεί κάθε βράδυ. Μια φορά, νωρίς στη σεζόν, αποβλήθηκε σε εντός έδρας αγώνα επειδή διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές και πήγε αμέσως σε εκείνο το μαγαζί! Σκέφτηκα ότι ήταν ενδιαφέρον... Εμείς οι δημοσιογράφοι τον συναντούσαμε πριν από κάθε αγώνα. Ένα μήνα μετά, στη συνηθισμένη μας συνάντηση, καθόταν στο γραφείο του με τα πόδια ψηλά και κάναμε την πρόβλεψη ότι θα αποβληθεί στον αγώνα εκείνης της βραδιάς. Αποβλήθηκε! Είχα μια περίεργη αίσθηση ότι θα συμβεί. Μάθαμε μετά ότι είχε σχεδιάστη ένα πάρτι και πέρασε πολύ καλά εκείνη τη μέρα στο "The Lodge". Έγινε και τρίτη φορά. Κάθε αποβολή γινόταν σε εντός έδρας αγώνα. Την τρίτη φορά κοιταζόμασταν μεταξύ μας και λέγαμε ότι θα ήταν κάποια βραδιά με special ποτά που έπρεπε να προλάβει. Και ναι, είχα πάει κι εγώ αρκετές φορές μαζί του σε αυτό το μαγαζί".

Για την ιστορία, τη σεζόν 1997/98, τη χρονιά του lockout δηλαδή, οι Μπουλς είχαν ρεκόρ 13-37 πριν από το 17-65 της επόμενης περιόδου και το 15-67 της τρίτης χρονιάς μετά από τη διάλυση της δυναστείας. Στην τέταρτη σεζόν ο Φλόιντ ξεκίνησε με 4-21, είχε εντάσεις σε καθημερινή βάση με τους παίκτες του και τελικά αποχώρησε στις 24/12/01. Μεταξύ άλλων ο Φλόιντ έγραψε το όνομά του στην ιστορία του ΝΒΑ για ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς στις 10 Απριλίου του 1999 οι Μπουλς σκόραραν μόλις 49 πόντους σε εντός έδρας ήττα από τους Χιτ .

Το ρόστερ της σεζόν 1998/99 απαρτιζόταν από τους: Μπρεντ Μπάρι, Κόρι Μπέντζαμιν, Μάριο Μπένετ, Κιθ Μπουθ, Ράντι Μπράουν, Μαρκ Μπράιαντ, Κόρι Καρ, Κορνέλ Ντάβιντ, Ρον Χάρπερ, Τσαρλς Τζόουνς, Τόνι Κούκοτς, Άντριου Λανγκ, Ράστι ΛαΡου, Ντίκι Σίμπκινς, Μπιλ Ουένινγκτον...

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ