NBA

Η νέα ραψωδία του Ντόντσιτς

Η νέα ραψωδία του Ντόντσιτς
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Ο Λούκα Ντόντσιτς γύρισε μόνος του τον αγώνα με τους Μπλέιζερς, δείχνοντας να καταφέρνει κάτι αδύνατο: Να χτίζει νοοτροπία νικητή σε μία ομάδα που το τέλος της χρονιάς θα την βρει εκτός playoffs.

Ο Λούκα Ντόντσιτς ξεκίνησε την σεζόν έχοντας στο πλευρό του στην βασική πεντάδα των Μάβερικς τους Ντένις Σμιθ, Γουέσλι Μάθιους, Χάρισον Μπαρνς και ΝτιΆντρε Τζόρνταν. Σχεδόν 3.5 μήνες αργότερα, όλοι βρίσκονται σε άλλες πολιτείες. Ο Σλοβένος όμως είναι ακόμα στο Ντάλας και κάνει ό,τι από την πρώτη μέρα της σεζόν: Τρελαίνει κόσμο!

Κόντρα στους Μπλέιζερς ο Ντόντσιτς έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ. Με τους Μάβερικς να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στην τέταρτη περίοδο, αφού ήταν πίσω στο σκορ με 81-96, το “χρυσό παιδί” του ευρωπαϊκού μπάσκετ πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Το τέλος του αγώνα βρήκε το Ντάλας να έχει κερδίσει με 102-101 και τον άλλοτε παίκτη της Ρεάλ να γνωρίζει – ξανά – την αποθέωση!

ΧΤΙΖΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ

Την δεδομένη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος τους Μάβερικς να προλαβαίνουν τα playoffs. Με ρεκόρ 26-29 οι Μαβς βρίσκονται στην 11η θέση της Δύσης, τέσσερις νίκες πίσω από τους 8ους Κλίπερς (31-26). Κυρίως, όμως, έχουν μπροστά τους δύο ομάδες που απλώς έχουν περισσότερες λύσεις: Τους ανανεωμένους Κινγκς (30-26) και τους Λέικερς του ΛεΜπρόν (28-28). Το γεγονός όμως ότι δύσκολα οι Μαβς θα μπουν στα playoffs δεν έχει σημασία.

Με την ομάδα να κάνει ξεκάθαρα... tanking, κοιτάζοντας ήδη την σεζόν 2019/20, όπου ονειρεύεται ότι θα “παντρέψει” τον Ντόντσιτς με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις μαζί με ένα ψηλό ντραφτ πικ, είναι εύκολο για όλους να τα... παρατήσουν. Αυτό είναι σύνηθες εξάλλου σε ομάδες που δεν έχουν κίνητρο. Τα μαγικά του Ντόντσιτς όμως προετοιμάζουν το Ντάλας να ζήσει ένα μπασκετικό παράδοξο: Να χτίσει νοοτροπία νικητή σε μία ομάδα που θα την κλείσει εκτός απροόπτου με αρνητικό ρεκόρ!

Ο Ντόντσιτς δεν είναι ένας συνηθισμένος ρούκι. Πήγε στο ΝΒΑ έχοντας κατακτήσει νωρίτερα την Ευρώπη, με όλο τον κόσμο να περιμένει στην γωνία το κάθε λάθος του. Η απάντησή του μέχρι στιγμής είναι να δίνει το νέο ρεσιτάλ μετά το άλλο, με τελευταίο αυτό κόντρα στους Μπλέιζερς. Το βραβείο του ρούκι της χρονιάς φαίνεται να έχει γραμμένο πάνω το όνομά του. Ο ίδιος όμως κοιτάζει πολύ ψηλότερα. Το ίδιο κάνουν πλέον και οι Μάβερικς, χτίζοντας νοοτροπία νικητή σε μία σεζόν που θα τους βρει να επιλέξουν ψηλά στο ΝΒΑ Draft 2019.

AP Photo/Tony Gutierrez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ