ΜΠΑΣΚΕΤ

Η νέα πρόκληση του Οκάρο Γουάιτ στο ΝΒΑ

Miami Heat forward Okaro White celebrates a three-point shot during the first half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls, Wednesday, Nov. 1, 2017, in Miami. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Miami Heat forward Okaro White celebrates a three-point shot during the first half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls, Wednesday, Nov. 1, 2017, in Miami. (AP Photo/Wilfredo Lee) AP PHOTO/WILFREDO LEE

Αρκετές ομάδες της Ευρώπης κοίταζαν την περίπτωσή του, όμως ο Οκάρο Γουάιτ βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στις ΗΠΑ και συνεχίζει να παλεύει για να καθιερωθεί στο ΝΒΑ.

Οι φήμες τον έστελναν πριν από μερικές εβδομάδες στη Χίμκι, πρόσφατα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αρκετές ομάδες της Ευρώπης παρακολουθούσαν την περίπτωσή του, όμως ο Οκάρο Γουάιτ επιμένει και προσπαθεί να καθιερωθεί στο ΝΒΑ. Ο 26χρονος Αμερικανός δεν κέρδισε μια θέση στο ρόστερ των Κλίβελαντ Καβαλίερς που τον έκοψαν στις αρχές Αυγούστου, έκανε υπομονή και την Τετάρτη (21/11) βρήκε -σύμφωνα με τον Σαμς Καράνια του "Athletic"τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μπήκε πρωί-πρωί στο αεροπλάνο για να βρεθεί από τη Νέα Υόρκη στην Γουάσινγκτον, μιας και οι Γουίζαρντς του έδωσαν τη 15η θέση στο ρόστερ τους και την ευκαιρία να παλέψει για να βρει ρόλο και χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα με σημαντικά προβλήματα χημείας. Ο Γουάιτ έπαιξε τη σεζόν 2016/17 στους Μαϊάμι Χιτ (2.8 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ ανά 13.5 λεπτά συμμετοχής), έμεινε εκεί και την περίοδο 2017/18 (3.3 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ ανά 13.3 λεπτά σε μόλις έξι αγώνες), ωστόσο δεν πήρε σημαντικές ευκαιρίες, έγινε ανταλλαγή στους Ατλάντα Χοκς και τον Φεβρουάριο αποδεσμεύθηκε για να συνεχίσει στους Καβαλίερς, να ζήσει τα playoffs και την συμμετοχή στους NBA Finals και να παλέψει μαζί τους στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας.

Στις θέσεις των φόργουορντ οι Γουίζαρντς έχουν τους Ότο Πόρτερ, Κέλι Ούμπρε, Τζεφ Γκριν, Μαρκίφ Μόρις, οπότε ο Οκάρο Γουάιτ θα βρει μερικές ευκαιρίες για να δείξει αν μπορεί να σταθεί στο ρόστερ της ομάδας της Πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ