NBA

Η μπασκετική Ελλάδα συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo (34) celebrates after a dunk as Orlando Magic's Nikola Vucevic (9) looks back during the first half of an NBA basketball first round playoff game Saturday, Aug. 29, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo (34) celebrates after a dunk as Orlando Magic's Nikola Vucevic (9) looks back during the first half of an NBA basketball first round playoff game Saturday, Aug. 29, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis) AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Το ελληνικό μπάσκετ γιορτάζει για το νέο επίτευγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που δέχεται συγχαρητήρια από ομάδες, ομοσπονδίες, προέδρους και αθλητές.

Το back-to-back βραβείο MVP που κατέκτησε και επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής (18/9) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από το ελληνικό μπάσκετ. Από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι τον χρηματοδότη του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιο και από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέχρι τον Κώστα Πάπανικολάου και την ΚΑΕ Ολυμπιακός, άπαντες συνεχάρησαν τον Greek Freak για το νέο παράσημό του.

" Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο ΜVP του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Πολλά συγχαρητήρια από το ΔΣ της ΕΟΚ. Οι Έλληνες φίλαθλοι νιώθουν περήφανοι και εύχονται περισσότερες διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά και με την εθνική ομάδα" αναφέρει το tweet της EOK, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να προσθέτει: " Back-to-back MVP, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο τρίτος παίκτης που κατέκτησε το MVP και το DPOY στην ίδια σεζόν. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για το επίτευγμά σου, συνέχισε να ακολουθείς τα όνειρά σου".

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας, έγραψε από την πλευρά του: " Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ξανά MVP του ΝΒΑ»! Για όσους έχουμε παίξει μπάσκετ, αυτή η φράση ακούγεται με ψέμα.Ένας Έλληνας, ένα παιδί που έμαθε μπάσκετ στην Ελλάδα και «έφαγε τα γόνατά» του σε ανοιχτά γήπεδα στις γειτονιές της Αθήνας, κατάφερε στα 25 του, να ψηφιστεί Πολυτιμότερος Παίκτης και Καλύτερος Αμυντικός του ΝΒΑ. Συγχαρητήρια Γιάννη και σε ευχαριστούμε που -για μια ακόμα φορά- μας αποδεικνύεις ότι αυτός που προσπαθεί, που δουλεύει, που δεν τα παρατάει, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Στη ζωή, στα παρκέ, αλλά και σε οποιονδήποτε τομέα. Εξάλλου, το «ταβάνι» για εσένα είναι ακόμα μακριά. Τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στα Eurobasket, στα Μουντομπάσκετ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάνω απ’ όλα, σε ευχαριστούμε για το «παράδειγμα» που δίνεις σε εκατομμύρια παιδιά, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, που χάρη σε εσένα πιστεύουν ότι ακόμα και το πιο τρελό τους όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Καλή ξεκούραση και καλή δύναμη, γιατί, έχεις καταφέρει τόσα πολλά, μα είσαι ακόμα στην αρχή".

Δείτε τα post που έγιναν για τον Greek Freak:











TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ