NBA

Η μοναξιά του Μπράντλεϊ Μπιλ: Δύο σερί 50αρες, δύο σερί ήττες!

Η μοναξιά του Μπράντλεϊ Μπιλ: Δύο σερί 50αρες, δύο σερί ήττες!
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ σημείωσε 108 πόντους μέσα σε 24 ώρες, αλλά οι Γουίζαρντς γνώρισαν ισάριθμες ήττες, με τον σταρ τους να μοιάζει ξανά απελπιστικά μόνος.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ τα έχει... διαλύσει όλα στους δύο τελευταίους αγώνες των Γουίζαρντς. Μέσα σε 24 ώρες σημείωσε 108 πόντους (!), έχοντας 53 πόντους κόντρα στους Μπουλς και 55 πόντους κόντρα στους Μπακς. Η Γουάσινγκτον ωστόσο γνώρισε ισάριθμες ήττες, αφού οι Μπουλς πήραν τη νίκη με 126-117 και οι Μπακς επιβλήθηκαν με 137-134.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ είναι ο... μοναχικός καβαλάρης στους Γουίζαρντς. Με την φετινή σεζόν να έχει χαθεί για την Γουάσινγκτον από τον... Φλεβάρη του 2019 όταν ο Τζον Γουόλ υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στο σπίτι του ενώ ανάρρωνε από επέμβαση στην αριστερή φτέρνα (!) και τέθηκε εκτός και για την σεζόν 2019/20, ο Μπιλ ήξερε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Απλώς το θέμα πλέον είναι πως είναι τόσο μόνος που μοιάζει σχεδόν... κωμικοτραγικό.

Την φετινή σεζόν ο Μπιλ έχει τινάξει τα πάντα στον αέρα έχοντας αριθμούς καριέρας. Έπειτα από 49 αγώνες έχει 30.1 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο σε 35.7 λεπτά συμμετοχής. Και δεν έχει καμία σημασία, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και από το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στο All Star Game. Όταν η ομάδα σου χάνει - και μάλιστα συχνά - δεν γίνεται να σε καλέσουν στο All Star Game.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ;

Σε μία σεζόν που ο πιο παραγωγικός συμπαίκτης του Μπιλ είναι ο Νταβίς Μπέρτανς με 15 πόντους μέσο όρο και ακολουθεί ο ρούκι Ρούι Χατσιμούρα με 13.8 πόντους, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς κάνει ο δύο φορές All Star γκαρντ στην Γουάσινγκτον. Η Ανατολή είναι τόσο χάλια που οι Γουίζαρντς βρίσκονται στην 9η θέση (!) με ρεκόρ 20-36, ωστόσο είναι σαφές ότι δεν έχουν προοπτική. Γιατί λοιπόν ο Μπιλ δεν ζήτησε ανταλλαγή τον Φλεβάρη; Επειδή, πολύ απλά, δε μπορούσε να γίνει ανταλλαγή.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η σεζόν 2019/20 ο Μπιλ συμφώνησε σε πρόωρη μάξιμουμ επέκταση του συμβολαίου του με τους Γουίζαρντς μέχρι το 2023. Την στιγμή που το έκανε, αυτόματα βάσει κανονισμών δεν μπορούσε να γίνει ανταλλαγή μέχρι το καλοκαίρι του 2020, αφού όταν ένας παίκτης έχει υπογράψει μάξιμουμ, συμβόλαιο δε μπορεί να παραχωρηθεί με ανταλλαγή τον πρώτο χρόνο της συμφωνίας.

Κάπως έτσι, κόπηκε η όρεξη πολλών ομάδων που ήθελαν να κάνουν δικό τους έναν από τους καλύτερους σκόρερ του σύγχρονου ΝΒΑ. Το καλοκαίρι βέβαια αυτός ο περιορισμός δεν θα υπάρχει και ήδη αρκετές ομάδες ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για τους Γουίζαρντς. Όσο για τον Μπιλ; Έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει οι Γουίζαρντς να του δείξουν ότι έχουν προοπτική, για να μην χαραμίσει τα πιο παραγωγικά μπασκετικά του χρόνια σε μία ομάδα χωρίς στόχους.

Όπως και να έχει, μέχρι να έρθει το καλοκαίρι ο Μπιλ έχει την υποχρέωση να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι, μοιάζοντας ώρες-ώρες με.. μοναχικό καβαλάρη. Μένει να φανεί πόσο θα αντέξει σε αυτό τον ρόλο.

AP Photo/Nick Wass

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ