NBA

Η εκδοχή του Κράουζ για τον τραυματισμό του Τζόρνταν

Jerry Krause, left, general manager of the Chicago Bulls, is shown with Bulls legend Michael Jordan in this Sept. 20, 1988 photo after Jordan agreed to an eight-year contract extension. Krause, who built a team around Jordan that won six national titles, resigned Monday, April 7, 2003, citing health problems. (AP Photo/Mark Elias)
Jerry Krause, left, general manager of the Chicago Bulls, is shown with Bulls legend Michael Jordan in this Sept. 20, 1988 photo after Jordan agreed to an eight-year contract extension. Krause, who built a team around Jordan that won six national titles, resigned Monday, April 7, 2003, citing health problems. (AP Photo/Mark Elias) ASSOCIATED PRESS

Ο πρώην GM των Σικάγο Μπουλς είχε ισχυριστεί ότι ποτέ δεν αποκάλεσε τον MJ «υπάλληλο» μετά τον σοβαρό του τραυματισμό τη σεζόν 1985-86

Η δεύτερη σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν στο ΝΒΑ ήταν και η μοναδική κατά την οποία αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Είχε υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι μόλις στο τρίτο παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τους Ουόριορς, με αποτέλεσμα να χάσει συνολικά 64 παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Ο τραυματισμός του έμελλε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθε σε ανοιχτή κόντρα με τον Τζέρι Κράουζ, καθώς ο Τζόρνταν ήθελε να επιστρέψει στη δράση νωρίτερα από το αρχικό πλάνο των γιατρών.

Ο αείμνηστος τζένεραλ μάνατζερ των Σικάγο Μπουλς είχε ισχυριστεί τότε: «Αυτό που είπα στον Μάικλ είναι ότι δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ρισκάρω την καριέρα του απλά για μερικά παιχνίδια στην κανονική διάρκεια. Πήραμε τη γνώμη από κορυφαίους γιατρούς και όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ξεκουραστεί. Τότε ο Μάικλ απάντησε: “Ξέρω το σώμα μου και θέλω να παίξω άμεσα”. Θυμάμαι να του λέω ότι είναι παίκτης και όχι γιατρός και εγώ έπρεπε να κάνω το καλύτερο για την ομάδα, οπότε δεν τον άφησα να παίξει. Ο Μάικλ μετέφερε σε ορισμένους ανθρώπους ότι εγώ τον είχα αποκαλέσει υπάλληλο μπροστά σε κόσμο. Το μόνο που έχω να πω είναι πως δεν ήμουν τόσο χαζός για να τον αποκαλέσω υπάλληλο μπροστά στον ιδιοκτήτη των Μπουλς και τους κορυφαίους γιατρούς».

Δείτε εδώ όλα τα θέματα του Sport24.gr για το «The Last Dance».

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ