NBA

Η bench mob των Μπακς είναι βγαλμένη από το... Forrest Gump

Η bench mob των Μπακς είναι βγαλμένη από το... Forrest Gump
AP Photo/Aaron Gash AP PHOTO/AARON GASH

Ο πάγκος του Μιλγουόκι που έχει κάθε βράδυ διαφορετικό πρωταγωνιστή και η κινηματογραφική σύνδεση της bench mob με μία σπουδαία ταινία του Hollywood (VIDEO).

Οι Μπακς έχουν έναν σούπερ σταρ , μία σταθερά: τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από εκεί και πέρα, οι πρωταγωνιστές ποικίλλουν. Τη μία είναι ο Κρις Μίντλετον. Την άλλη ο Ερικ Μπλέντσο ή ο Μπρουκ Λόπεζ. Τελευταία πάντως, ολοένα και πιο συχνά ο πρωταγωνιστής προέρχεται από τον πάγκο, την περίφημη πια bench mob του Μιλγουόκι. Και αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ τόσο καλή. Διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Όσο καλός κι αν είναι κάθε βράδυ ο Αντετοκούνμπο, δείχνοντας παράλληλα και τον δρόμο στους συμπαίκτες του -αλλά και το παράδειγμα με τις βουτιές που κάνει συνεχώς στο παρκέ- ο παράγοντας που κάνει την διαφορά στους φετινούς Μπακς σε σχέση με πέρυσι είναι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Αυτοί άλλωστε άνοιξαν την ψαλίδα στο σκορ στην δεύτερη περίοδο του δεύτερου ανατολικού τελικού με τους Ράπτορς , απλοποιώντας την κατάσταση για τα "ελάφια" για το υπόλοιπο βράδυ.

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Πατ Κόνατον, ένας από τους απροσδόκητους "ήρωες" στη σειρά με την Βοστώνη. Ήταν ο Ερσάν Ιλιασόβα, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και οι Μπακς είχαν +22 όσο ο Τούρκος πάουερ φόργουορντ βρισκόταν στο παρκέ. Ήταν ο Μάλκολμ Μπρόγκντον, που επιστρέφει πολύ γρήγορα στον καλό του εαυτό και μέχρι να προωθηθεί εκ νέου στην αρχική πεντάδα, θα κάνει την bench mob ακόμα πιο ισχυρή. Ήταν ο Τζορτζ Χιλ, ο οποίος έπειτα μία μάλλον υποτονική κανονική περίοδο, έχει στα playoffs νούμερα που αν τα αναγάγει κανείς σε 36 λεπτά, θα ξεπερνούν και αυτά του παίκτη που αντικαθιστά στο rotation, του Ερικ Μπλέντσο.

" Πραγματικά στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον. Ειδικά στον πάγκο. Η αρχική πεντάδα δίνει τον τόνο", σχολίασε ο Ιλιασόβα μετά την σπουδαία εμφάνισή του. Ο Τούρκος πάουερ φόργουορντ πέτυχε 11 από τους 17 πόντους του στην δεύτερη περίοδο. Το παιχνίδι δεν ήταν ποτέ το ίδιο όταν ο Ιλιασόβα άρχισε να σκοράρει.

Η bench mob του Μιλγουόκι αποτελούσε τον πιο παραγωγικό πάγκο στον δεύτερο γύρο των playoffs , προσφέροντας πάνω από 35 πόντους ανά αγώνα στη σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς. Στον δεύτερο ανατολικό τελικό οι αναπληρωματικοί των Μπακς πέτυχαν 54 πόντους. Και οι οκτώ παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μπουντενχόλζερ (με τους Φρέιζιερ, Γουίλσον, Μπράουν, Σνελ να παίρνουν βέβαια garbage time) είχαν θετικό πρόσημο στο "+/-". Οι τέσσερις παίκτες του rotation, δε, οι Ιλιασόβα, Μπρόγκντον, Χιλ, Κόνατον, είχαν όλοι μαζί +59.

" Σε αυτή την ομάδα πολλοί μπορούν να βγουν μπροστά. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα το κάνει", είπε μετά την εμφατική νίκη επί των Ράπτορς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ακριβώς. Ποτέ δεν ξέρεις. Οι φετινοί Μπακς είναι όλο εκπλήξεις. Όπως θα έλεγε και ο Φόρεστ Γκαμπ, ο πάγκος των Μπακς μοιάζει με... ένα κουτί με σοκολατάκια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα πάρεις.

Photo credits: AP Photo/Aaron Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ