NBA

Η ανατροπή της χρονιάς στην Βοστώνη, χτύπησε ο Ιρβινγκ

Η ανατροπή της χρονιάς στην Βοστώνη, χτύπησε ο Ιρβινγκ
AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Ο Καϊρί Ίρβινγκ αποχώρησε με τραυματισμό στο δεξί γόνατο και οι Κλίπερς ανέτρεψαν διαφορά 28 πόντων από εκεί και πέρα, νικώντας τους Σέλτικς 123-112 (VIDEOS)!

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσαν να κάνουν οι πλήρως ανανεωμένοι Κλίπερς (31-26), σε ένα βράδυ που δεν θα μπορούσε να έχει χειρότερη τροπή για τους Σέλτικς (35-21)... Οι Κλίπερς διέπραξαν την ανατροπή της χρονιάς (και μεγαλύτερη στην ιστορία τους) στο TD Garden της Βοστώνης, όπου νίκησαν τους Σέλτικς 123-112, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διαφορά 28 πόντων στο 20'! Σαν να μην έφτανε η (δεύτερη συνεχόμενη) ήττα, οι "κέλτες" είδαν και τον Καϊρί Ιρβινγκ να αποχωρεί με πρόβλημα στο δεξί γόνατο τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου.

Κατά διαβολική σύμπτωση, η ανατροπή των Κλίπερς άρχισε ακριβώς τη στιγμή που ο Ιρβινγκ τραυματίστηκε, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει ένα σκριν. Το σκορ ήταν 68-40 σε εκείνο το σημείο, με τους "κέλτες" να είναι εντυπωσιακοί, να έχουν ξεφύγει στο σκορ χάρις σε ένα σερί 15-0 στην πρώτη περίοδο, να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο με σκορ 43-20 και να κάνουν εν ολίγοις παρέλαση στο TD Garden. Τα πάντα όμως άλλαξαν μετά την αποχώρηση του Ιρβινγκ. Οι Κλίπερς κράτησαν τους Σέλτικς στο 42,4%, προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 42' (100-102) και ολοκλήρωσαν το δεύτερο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 38-70!

Δείτε πως τραυματίστηκε ο Ιρβινγκ:

Ο Πάτρικ Μπέβερλι έβαλε δύο κρίσιμα τρίποντα και μαζί με τους Μοντρέζλ Χάρελ, Ντανίλο Γκαλινάρι και τον νεοφερμένο Λάντρι Σάμετ ήταν οι κορυφαίοι των Κλίπερς, οι οποίοι έχουν πλέον 3-2 σε μία περιοδεία έξι αγώνων που ολοκληρώνεται την Δευτέρα. Πέρα από τον Σάμετ, το ντεμπούτο τους με την φανέλα των Κλίπερς έκαναν ακόμα και οι Ιβιντσα Ζούμπατς, Γκάρετ Τεμπλ και ΤζαΜάικαλ Γκριν, με τους πρώτους δύο να ξεκινούν μάλιστα και στην αρχική πεντάδα.

Στην αντίπερα όχθη, οι Σέλτικς έκαναν φετινό ρεκόρ πόντων στο πρώτο ημίχρονο (74) και... αρνητικό στην τρίτη περίοδο (12), καταρρέοντας έτσι για δεύτερη συνεχόμενη φορά απέναντι στις ομάδες του Λος Άντζελες, καθώς την Πέμπτη είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από τους Λέικερς από το +18. Οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς άκουσαν μάλιστα και έντονες αποδοκιμασίες από το απαιτητικό κοινό της Βοστώνης στην τέταρτη περίοδο...

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (Στίβενς): Μόρις 15, Τέιταμ 16 (8 ριμπάουντ), Χόρφορντ 6 (7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ιρβινγκ 14, Σμαρτ 2, Τάις 10, Χέιγουορντ 19, Γουίλιαμς, Ροζίερ 16, Γουόναμεϊκερ 2, Μπράουν 12.

Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ (Ρίβερς): Γκαλινάρι 19 (10 ριμπάουντ), Ζούμπατς 12 (9 ριμπάουντ), Μπέβερλι 12 (9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γκίλγκιους-Αλέξάντερ 14, Τεμπλ 11, Χάρελ 21, Γκριν 2, Γουίλιαμς 15 (6 ασίστ), Γουάλας, Θόρνγουελ, Ρόμπινσον, Σάμετ 17 (4/7 τρίποντα).

Δείτε ΕΔΩ την κατάταξη στις δύο περιφέρειες.

Photo credits: AP Photo/Michael Dwyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ