NBA

Γουόριορς - Ράπτορς: MVP των τελικών ο Καγουάι Λέοναρντ

Γουόριορς - Ράπτορς: MVP των τελικών ο Καγουάι Λέοναρντ
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Ο Καγουάι Λέοναρντ αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ, γράφοντας παράλληλα ιστορία, αφού σημείωσε ένα σπουδαίο ρεκόρ.

Ο Καγουάι Λέοναρντ είναι ο MVP των τελικών του ΝΒΑ. Σε μία αναμενόμενη απόφαση, ο σταρ των Ράπτορς αναδείχθηκε MVP μετά τη νίκη των Ράπτορς με 114-110 μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ που σηματοδότησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας .

Ο Λέοναρντ συγκέντρωσε τις 10 από τις 11 ψήφους για το βραβείο, με τον μοναδικό που δεν τον ψήφισε να είναι ο Χιούμπι Μπράουν, ο οποίος επέλεξε τον Φρεντ ΒανΒλίτ.

Με την κατάκτηση του βραβείου ο Λέοναρντ έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει αναδειχθεί MVP των τελικών με δύο διαφορετικές ομάδες - είχε κατακτήσει το σχετικό βραβείο και το 2014 με την φανέλα των Σπερς - μετά τον Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ (Μπακς και Λέικερς) και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς και Χιτ).

Παράλληλα ωστόσο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει καταφέρει να αναδειχθεί MVP των τελικών τόσο με την φανέλα ομάδας της Δύσης (Σπερς) όσο και της Ανατολής (Ράπτορς). Πριν προλάβει κανείς να πει ότι κάτι αντίστοιχο είχε καταφέρει και ο Αμντούλ-Τζαμπάρ, καλό είναι να γνωρίζει ότι την σεζόν που κατέκτησε ο θρυλικός σέντερ το βραβείο με τους Μπακς (1971), το Μιλγουόκι αγωνιζόταν στην Δυτική Περιφέρεια.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι ο Λέοναρντ είναι ακόμα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει στην κατοχή του δύο βραβεία MVP των τελικών, αλλά κανένα βραβείο MVP της κανονικής περιόδου!

Ο Λέοναρντ ολοκλήρωσε την σειρά των τελικών με τους Γουόριορς έχοντας 28.5 πόντους, 9.8 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1.2 κοψίματα μέσο όρο σε 40.5 λεπτά συμμετοχής.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε την στιγμή που ο Λέοναρντ παρέλαβε το βραβείο του:

AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ