NBA

Γουόριορς: Η 2η ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που πάει σε πέντε σερί τελικούς

Γουόριορς: Η 2η ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που πάει σε πέντε σερί τελικούς
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Οι Γουόριορς συνεχίζουν την πορεία τους ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών, αφού έγιναν μόλις η 2η ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που προκρίθηκε σε 5 σερί Τελικούς μετά τους Σέλτικς της δεκαετίας του 60'!

Οι Γουοριορς έγραψαν, πάλι ιστορία. Με τη νίκη τους με 119-117 στην παράταση επί των Μπλέιζερς στο Game 4 προκρίθηκαν με "sweep" (4-0) στους Τελικούς του ΝΒΑ και ταυτόχρονα πρόσθεσαν ακόμα ένα επίτευγμα σε μία ονειρεμένη πενταετία.

Το Γκόλντεν Στέιτ έγινε μόλις η 2η ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που προκρίθηκε στους Τελικούς για 5η σερί σεζόν μετά τους Σέλτικς της δεκαετίας του 60'! Εκείνοι οι Σέλτικς βέβαια, που είχαν για ηγέτη τον θρυλικό Μπιλ Ράσελ, είχαν προκριθεί σε 10 σερί Τελικούς από το 1957 έως και το 1966, κατακτώντας 9 πρωταθλήματα, 8 εκ των οποίων σερί από το 1959 έως το 1966.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι εκείνοι οι Σέλτικς είχαν μικρότερο ανταγωνισμό , αφού στο ΝΒΑ υπήρχαν συνολικά 8 ομάδες το 1957 και 9 ομάδες το 1966 όταν έκλεισαν την 10ετία συνεχούς παρουσίας στους Τελικούς, όταν πλέον στην κορυφαία λίγκα του κόσμου υπάρχουν 30 ομάδες.

Όπως και να έχει, το επίτευγμα των Γουόριορς μιλάει από μόνο του για την ποιότητα και την συνέπεια της ομάδας, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι ακόμα και σπουδαίες ομάδες του παρελθόντος είχαν για "ταβάνι" τις 4 σερί παρουσίες.

AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ