NBA

Γουίζαρντς - Λονγκ Λάιονς: Διαδηλωτές υπέρ του Χονγκ Κονγκ στο γήπεδο

Γουίζαρντς - Λονγκ Λάιονς: Διαδηλωτές υπέρ του Χονγκ Κονγκ στο γήπεδο
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

Ο αγώνας των Γουίζαρντς με τους Λονγκ Λάιονς επισκιάστηκε από την παρουσία διαδηλωτών στο γήπεδο που έδειξαν την στήριξή τους στο Χονγκ Κονγκ.

Ένα ακόμα επεισόδιο της... σειράς "ΝΒΑ - Κίνα - Χονγκ Κονγκ" παίχτηκε στην Γουάσινγκτον, στον αγώνα των Γουίζαρντς με την κινεζική Γκουανζού Λονγκ Λάιονς ( νίκη με 137-98 για τους πρώτους), με την τεταμένη κατάσταση να εξακολουθεί να υφίσταται.

Με τις σχέσεις του ΝΒΑ με την Κίνα να έχουν διαταραχθεί μετά το tweet του Ντάριλ Μόρεϊ για το Χονγκ Κονγκ, σε σημείο που ο αγώνας των Λέικερς με τους Νετς στην Σανγκάη εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα, ο αγώνας ανάμεσα σε μία ομάδα του ΝΒΑ και έναν κινεζικό σύλλογο σε αμερικανικό έδαφος αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για τους Αμερικανούς να ξεσπάσουν.

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό από τα αμερικανικά δίκτυα, έξω - αλλά και μέσα - στο γήπεδο των Γουίζαρντς βρέθηκαν διαδηλωτές οι οποίοι έδειξαν την στήριξή τους στο Χονγκ Κονγκ, είτε φορώντας μπλουζάκια, είτε κρατώντας κάποια πλακάτ και πανό.

Οι διαδηλωτές πάντως δεν έμειναν εκεί, παρά ένας από αυτούς φώναξε " Ελευθερία στο Χονγκ Κονγκ! Ελευθερία λόγου!" μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Κίνας, ενώ ένας άλλος έκανε κάτι αντίστοιχο στην δεύτερη περίοδο. Σε γενικές γραμμές πάντως οι διαδηλωτές ήταν ήσυχοι, ενώ όταν κάποιοι προσπάθησαν να εμφανιστούν πιο επιθετικοί, απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια του γηπέδου, όπως και ένας διαδηλωτής που κρατούσε πλακάτ που έγραφε "Ελευθερία στο Θιβέτ".

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μένει να φανεί ποιο θα είναι το επόμενο επεισόδιο.

AP Photo/Nick Wass

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ