NBA

Γουίλιαμσον: Το θηρίο βρυχήθηκε ξανά

Γουίλιαμσον: Το θηρίο βρυχήθηκε ξανά
AP Photo/Stacy Bengs AP PHOTO/STACY BENGS

Ο περιορισμός των 15 λεπτών συμμετοχής που καταργήθηκε και το πέρασμα στην θέση του σέντερ βοήθησαν τον Γουίλιαμσον να ξεσπάσει κόντρα στους Γκρίζλις και να θυμίσει τον... δυναμίτη εαυτό του.

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον έμοιαζε με θηρίο στο κλουβί στους πρώτους δύο αγώνες των Πέλικανς στην “φούσκα” του Ορλάντο. Με το ιατρικό και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας να βάζουν “ταβάνι” τα 15 λεπτά συμμετοχής ένιωθε εγκλωβισμένος. Κόντρα στους Γκρίζλις ωστόσο αυτός ο περιορισμός καταργήθηκε.

Με τους Πέλικανς να χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη επί του Μέμφις για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για είσοδο στα playoffs και το Νο1 του ΝΒΑ Draft του 2019 να έχει κάνει βήματα μπροστά στον τομέα της φυσικής κατάστασης, το όριο που τέθηκε ήταν 25 λεπτά. Περίπου το ίδιο δηλαδή που είχε τεθεί κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν πριν την διακοπή, όταν ο Γουίλιαμσον άρχισε να φτάνει στα επιθυμητά επίπεδα σωματικής κατάστασης. Το ξέσπασμα που ακολούθησε ήταν μάλλον αναμενόμενο.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΣΕΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Έχοντας μεγαλύτερη ελευθερία από ότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και μπόλικη ανυπομονησία αφού δεν άντεχε να βλέπει τους αγώνες από τον πάγκο, ο Γουίλιαμσον εξερράγη κόντρα στους Γκρίζλις. Βρέθηκε στο παρκέ για 25 λεπτά και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους με 9/21 σουτ, 5/10 βολές, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 109-99.

Ο Γουίλιαμσον ήταν... αδίστακτος. Έπαιζε, όπως πάντα, στα κόκκινα. Επιτέθηκε με μανία στο καλάθι, έψαξε την επαφή πηγαίνοντας σαν μπουλντόζα πάνω στα σώματα των αντιπάλων του, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, έβαλε τη μπάλα στο παρκέ, έψαξε την σωστή επιλογή στην επίθεση πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στους συμπαίκτες του όταν οι Γκρίζλις έκλειναν προς τα πάνω του με δύο και τρεις παίκτες. Αρκετά συχνά μάλιστα (ειδικά στην δεύτερη περίοδο) το έκανε αυτό αγωνιζόμενος ως σέντερ στην επίθεση, έχοντας στο πλευρό του κάτω από τα καλάθια τον Νίκολο Μέλι και άλλους τρεις σουτέρ, κάτι που άνοιξε τις επιλογές του.\

Ο Γουίλιαμσον δεν έκανε την τέλεια εμφάνιση. Έδειξε πάλι αδυναμίες στο διάβασμα του παιχνιδιού, συχνά απλώς έβαζε το κεφάλι κάτω και τράκαρε πάνω στα αντίπαλα σώματα, δέχθηκε τρεις τάπες, αξιοποίησε μόλις τις μισές βολές από αυτές που εκτέλεσε. Η ενέργεια που έβγαλε όμως, η πίεση που άσκησε, η φθορά που προκάλεσε στην γραμμή ψηλών των Γκρίζλις είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει το παιχνίδι με τρόπο που λίγοι παίκτες μπορούν να κάνουν.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΛΙΚΑΝΣ

Μετά τον αγώνα ο Γουίλιαμσον έκανε σαν παιδάκι, κάτι λογικό βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 20 ετών και απλώς θέλει να παίζει μπάσκετ. “ Ένιωσα ζωντανός ξανά. Το ανταγωνιστικό μου πνεύμα είναι εκεί και είμαι χαρούμενος που ο προπονητής και όλη η ομάδα με εμπιστεύτηκαν και με άφησαν να βρίσκομαι στο παρκέ στο τέλος του αγώνα” δήλωσε ο ίδιος, δείχνοντας πιο απελευθερωμένος χωρίς τον... βραχνά του περιορισμού συμμετοχής.

Οι Πέλικανς από την πλευρά τους ήταν και αυτοί εμφανώς χαρούμενοι. Ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο θέλουν να χτίσουν την ομάδα του μέλλοντος είναι υγιής και χαρούμενος. Την ίδια στιγμή βέβαια πρέπει να βρουν μία ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη για τις νίκες και την προσπάθειά τους να βελτιώσουν τον Γουίλιαμσον χωρίς να ρισκάρουν την υγεία του, αφού ο στόχος τους δεν είναι το παρόν, αλλά το μέλλον. Ο σοβαρός τραυματισμός του Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ είναι μία υπενθύμιση ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους όταν μία ομάδα καλείται να διαχειριστεί το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο.

Σίγουρα είναι καλές οι νίκες και ο ενθουσιασμός του Γουίλιαμσον, αλλά την ίδια στιγμή οι Πέλικανς ξέρουν ότι έχουν ακόμα πολύ δρόμο στην περίπτωσή του σε όλα τα επίπεδα. Από αυτό του βάρους του – που ακόμα είναι μεγαλύτερο από αυτό που πρέπει κάτι που πάντα εμπεριέχει έναν κίνδυνο ειδικά λόγω του στυλ παιχνιδιού του απόφοιτου του Ντιούκ – μέχρι την βελτίωση στο μπασκετικό κομμάτι (σουτ, διάβασμα του παιχνιδιού).

Οι Πέλικανς ξέρουν ότι έχουν χρυσάφι στα χέρια τους. Ο Γουίλιαμσον είναι ο Εκλεκτός, είναι ο παίκτης που όλο το ΝΒΑ θέλει να τον δει να πετυχαίνει για μία σειρά από λόγους, οι οποίοι δεν είναι όλοι απαραίτητα μπασκετικοί. Βλέποντάς τον κανείς να παίζει κόντρα στους Γκρίζλις καταλαβαίνει γιατί ισχύει αυτό. Η συνέχεια πλέον θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

AP Photo/Stacy Bengs

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ