NBA

Γουέιντ - Νοβίτσκι: Ο τελευταίος "χορός"

Γουέιντ - Νοβίτσκι: Ο τελευταίος "χορός"
AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Ο Ντουέιν Γουέιντ και ο Ντιρκ Νοβίτσκι αντάλλαξαν φανέλες στο τελευταίο τους παιχνίδι ως αντίπαλοι, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές του παρελθόντος (VIDEO).

Ο Ντουέιν Γουέιντ και ο Ντιρκ Νοβίτσκι τέθηκαν αντιμέτωποι για άλλη μία φορά το βράδυ της Τετάρτης (13/2) στο American Airlines Center του Ντάλας. Τελευταία. Στο ίδιο γήπεδο που ο "Flash" πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του το 2006, ο 37χρονος Γουέιντ και ο 40χρονος Νοβίτσκι μπήκαν ταυτόχρονα στο παρκέ 5'11'' πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, αντάλλαξαν φανέλες μετά τη λήξη και όπως όλα δείχνουν, θα φύγουν και μαζί από το ΝΒΑ. Όπως και να 'χει, η χθεσινή βραδιά ήταν δική τους.

Οι δύο σούπερ σταρ δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερα καλή σχέση αυτά τα 16 χρόνια που συνυπάρχουν στο ΝΒΑ. Ίσα ίσα που είχε δημιουργηθεί διαμάχη μεταξύ τους με αφορμή τον τίτλο του 2006, όταν οι Μάβερικς διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις των διαιτητών στη σειρά με το Μαϊάμι. Ωστόσο, στο τελευταίο τους παιχνίδι το διασκέδασαν αφάνταστα. Ειδικά ο Γουέιντ, ο οποίος πέτυχε μάλιστα 22 πόντους με 9/14 σουτ και βοήθησε το Μαϊάμι να νικήσει το Ντάλας 112-101. Ο Νοβίτσκι, από την άλλη, δεν τα πήγε κι αυτός άσχημα στο λίγο χρόνο που έπαιξε. Ο Γερμανός έβαλε 12 πόντους σε 17 λεπτά, έστω και με 5/14 σουτ.

Υπήρξαν κάποια πράγματα που ειπώθηκαν και από τους δύο που δεν μας άρεσαν, αλλά στην τελική, είμαστε και οι δύο ανταγωνιστικοί παίκτες. Είμαστε όμως σε αυτό μαζί, είμαστε οικογένεια και είμαι χαρούμενος για αυτόν

" Είναι τιμή για μένα. Σε ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για την καριέρα μου", είπε ο Γουέιντ χαμογελώντας στον Νοβίτσκι ενώ αντάλλασσαν φανέλες... " Ήταν μία από τις καλύτερες ανταλλαγές φανέλας της χρονιάς. Είναι Hall of Famer, κάποιος με τον οποίον έχω μεγαλώσει και τον σέβομαι. Είμαι ευγνώμων που δεν αρνήθηκε (την ανταλλαγή), το εκτιμώ", δήλωσε αργότερα ο "Flash", ο οποίος αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου, ωστόσο αποθεώθηκε απ' όλο το γήπεδο στα τελευταία λεπτά, όταν το κοινό ζητούσε την είσοδό του στο ματς.

" Είναι σπουδαίος παίκτης, ένας από τους καλύτερους γκαρντ που έχουν περάσει από αυτή τη λίγκα. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές στη σχέση μας μετά το 2006. Υπήρξαν κάποια πράγματα που ειπώθηκαν και από τους δύο που δεν μας άρεσαν, αλλά στην τελική, είμαστε και οι δύο ανταγωνιστικοί παίκτες. Είμαστε όμως σε αυτό μαζί, είμαστε οικογένεια και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Είχε τρομερή καριέρα", τόνισε από τη μεριά του ο Νοβίτσκι.

Δείτε τη στιγμή που ο Γουέιντ και ο Νοβίτσκι αντάλλαξαν φανέλες:


Photo credits: AP Photo/Tony Gutierrez
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ