NBA

Γκασόλ: "Απολαύστε το ταξίδι του Γιάννη και μην τον συγκρίνετε"

Γκασόλ: "Απολαύστε το ταξίδι του Γιάννη και μην τον συγκρίνετε"
AP PHOTO/AARON GASH

Ενα πραγματικά υπέροχο κείμενο στο Players Tribune αφιέρωσε ο Πάου Γκασόλ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. "Δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει" ήταν ο επίλογος του σπουδαίου Ισπανού.

Το Players Tribune είναι ο διαδικτυακός χώρος που πρέπει να βάλει κάθε φίλος του αθλητισμού στους σελιδοδείκτες του. Σε αυτόν τον χώρο φιλοξενήθηκε την Πέμπτη (16/5) ο Πάου Γκασόλ, για να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για να εξηγήσει πως ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς δεν μοιάζει με κανέναν άλλο, για να ζητήσει από τους φίλους του μπάσκετ να μην τον συγκρίνουν, αλλά να τον απολαύσουν και να τον αφήσουν να γράψει τη δική του ιστορία.

" Όταν πήγα στους Μπακς, αμέσως άρχισαν οι ερωτήσεις. Ο κόσμος ήθελε να μάθει ποιος είναι ο Γιάννης. Ήθελε να μάθει τι πίστευα για εκείνον και με ποιους μπορούσα να τον συγκρίνω. Δεν τους κατηγορώ. Είναι δύσκολο να περιγράψεις τον Γιάννη. Δεν μπαίνει εύκολα σε κατηγορίες που γνωρίζαμε. Ήρθα στο Μιλγουόκι τον Μάρτιο και ήμουν ενθουσιασμένος που έμπαινα σε μια σπουδαία ομάδα, σε έναν οργανισμό που βελτιώνεται και έχει τα μάτια του στο πρωτάθλημα. Όχι σε ένα πρωτάθλημα κάποια στιγμή στο μέλλον, ένα πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Ήξερα ότι έμπαινα σε μια ομάδα στην οποία βρίσκεται ο MVP της χρονιάς" γράφει ο Γκασόλ στο theplayerstribine.com .

" Θα προσπαθήσω να σας πω ποιος είναι ο Γιάννης, λέγοντάς σας ποιος ΔΕΝ είναι. Δεν είναι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. Δεν είναι ο Σακίλ Ο' Νιλ. Όχι ακόμη. Ο Γιάννης είναι μόνο 24 ετών και δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει. Ο Γιάννης δεν είναι ούτε ο Κέβιν Γκαρνέτ. Ο Γιάννης δεν είναι εγώ. Τέλος: Ο Γιάννης δεν είναι ο Κόμπι Μπράιαντ. Επαναλαμβάνω: Δεν είναι ο Μάμπα. Ο Γιάννης είναι ο κορυφαίος παίκτης στην καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου. Ο Γιάννης θα είναι στην κορυφαία πεντάδα και στην κορυφαία αμυντική πεντάδα. Είναι ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της Λίγκας και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Γιάννης, με 60 νίκες στην regular season, έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τους Μπακς στους πρώτους τους τελικούς μετά από 45 χρόνια. Με απλά λόγια, ο Γιάννης είναι ο MVP της σεζόν" συνεχίζει ο Ισπανός φόργουορντ/σέντερ.

Καταλήγοντας, ο Γκασόλ γράφει πως: " Δεν υπάρχει λόγος να τον συγκρίνετε με κάποιον. Δεν έχει ολόκληρη καριέρα πίσω του, ούτε καν μισή καριέρα. Οι περισσότεροι κορυφαίοι παίκτες, στο παρελθόν και αυτή την περίοδο, ακόμη και στο peak της καριερας τους, δεν έχουν παίξει όπως παίζει ο νεαρός Έλληνας συμπαίκτης μου φέτος. Είναι μόνο 24 και γι' αυτό θα πρέπει να ανησυχεί η Λίγκα. Επειδή τώρα ξεκινάει. Αντί να τον συγκρίνετε με άλλους, απλά αφήστε τον να παίξει, δείτε τον να ωριμάζει και απολαύστε το ταξίδι του. Αφήστε τον Γιάννη να είναι ο Γιάννης. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει".

Απολαύστε ολόκληρο το κείμενο του Πάου Γκασόλ εδώ

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ