NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα πάρω το MVP αν συνεχίσουμε να κερδίζουμε"

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα πάρω το MVP αν συνεχίσουμε να κερδίζουμε"

Μία συνέντευξη έδωσε στη διάρκεια του 2019 NBA All-Star Weekend ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο ESPN και τη Ρέιτσελ Νίκολς, με το τηλεοπτικό δίκτυο να την δημοσιεύει σήμερα στο κανάλι του στο YouTube.

Σίγουρος πως θα πάρει το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου αν οι Μιλγουόκι Μπακς συνεχίσουν να κερδίζουν δήλωσε στο ESPN και τη Ρέιτσελ Νίκολς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε μια συνέντευξη που έγινε στη διάρκεια του 2019 NBA All-Star Weekend της Σάρλοτ και δημοσιεύθηκε σήμερα, 21/2, στο κανάλι του δημοφιλούς τηλεοπτικού δικτύου στο YouTube.

Ο Greek Freak μίλησε επίσης για τον ανταγωνισμό που έχει η ομάδα του στην Ανατολή, με στόχο την πρώτη θέση της Περιφέρειας, για το τρίποντό του, για τις σκέψεις που κάνει όταν βλέπει πλάνα από την ρούκι σεζόν του στο ΝΒΑ, για την περίπτωση του Άντονι Ντέιβις, αλλά και για τα παιδικά του χρόνια που τον βοήθησαν να εξελιχθεί σε αυτόν τον υπεραθλητή που απολαμβάνουμε σήμερα.

Για τον ανταγωνισμό στην Ανατολική Περιφέρεια: " Είμαι οκ με αυτό. Ξέρουμε ότι έχουμε το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Πρέπει να βλέπουμε μέρα με τη μέρα, διότι δεν έχουμε κερδίσει σειρά playoffs ακόμη. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε".

Για το πως δουλεύει το τρίποντό του με τόσους καλούς σουτέρ γύρω του: " Προς το παρόν θέλω να έχω αυτοπεποίθηση και να σουτάρω. Θέλω να πιστεύω στον εαυτό μου. Με βλέπουν να δουλεύω σκληρά στην προπόνηση και ο coach θέλει να εκτελώ σε κάθε αγώνα, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα ευστοχήσω ή θα αστοχήσω. Είναι μια διαδικασία, το σημαντικό είναι να πιστεύεις σε εσένα και να έχεις αυτοπεποίθηση".

Για τις σκέψεις του όταν κοιτάζει εικόνες από τη ρούκι σεζόν του: " Φαίνομαι πολύ λεπτός! Ήμουν ένα παιδί που δούλεψε σκληρά και πίστευε στον εαυτό του. Έδωσα όσα είχα, δεν είχα και πολλά, ούτε μυς, ούτε ικανότητες, αλλά χρησιμοποίησα κάθε αγώνα για να βελτιώνομαι".

Για όσα έγιναν στην περίπτωση του Άντονι Ντέιβις: " Αν ήμουν στη θέση του, δεν θα μιλούσα για την free agency. Θα συγκεντρωνόμουν στο μπάσκετ, ενώ εκείνος μπήκε σε μια διαδικασία να σκέφτεται περισσότερο απ' όσο έπρεπε. Είναι προφανές πως θα κάνει ό,τι θέλει εκείνος, ώστε να χτίσει τον μύθο του. Αν ήμουν στην ίδια κατάσταση, δεν θα μιλούσα γι' αυτό".

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα παιδικά του χρόνια: " Ξεκάθαρα με επηρέασαν. Με έκαναν αυτό που είμαι τώρα, με έκαναν σκληρό άνθρωπο, με βοήθησαν να δουλεύω σκληρά, να είμαι πειθαρχημένος. Δεν αισθάνομαι πίεση, διότι είχαμε προβλήματα με το φαγητό για παράδειγμα, ενώ τώρα βρίσκομαι στο ΝΒΑ και ηγούμαι μιας ομάδας. Προσπαθώ να είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν και τότε".

Για το βραβείο του MVP: " Πρέπει να το κερδίσω επειδή... (γελάει). Δεν με νοιάζει, με ενδιαφέρει μόνο να κερδίζουμε. Ξέρω ότι αν συνεχίσουμε να κερδίζουμε και παίζουμε καλό μπάσκετ, όλα θα γίνουν όπως πρέπει".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ