NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Όταν έπαιζα στην FIBA, ένιωθα σαν φυλακισμένος"!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Όταν έπαιζα στην FIBA, ένιωθα σαν φυλακισμένος"!
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε αστειευόμενος ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο αισθανόταν.... φυλακισμένος στο παρκέ, αφού δεν είχε χώρους, αλλά πλέον αισθάνεται ελεύθερος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να... ανασάνει ξανά. Μιλώντας στα ΜΜΕ λίγο μετά τη νίκη των Μπακς επί των Τζαζ στο (φιλικό) ντεμπούτο του για την φετινή σεζόν, ο σταρ των Μπακς παραδέχθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο αισθανόταν... φυλακισμένος από την έλλειψη χώρων που υπήρχαν, αφού το γήπεδο ήταν μικρότερο από ότι στο ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης ρωτήθηκε στην αρχή για το πώς αισθάνθηκε μετά το πρώτο του κάρφωμα στο παιχνίδι. " Ένιωσα υπέροχα φίλε. Παίζοντας στην FIBA αισθανόμουν... φυλακισμένος. Σαν να βρισκόμουν σε κλουβί, αλλά τώρα είμαι ελεύθερος. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και παίζω με τους συμπαίκτες μου και μπροστά στους φιλάθλους μας".

Αναφερόμενος στον λόγο που αισθανόταν "φυλακισμένος", ο Γιάννης πρόσθεσε λίγο αργότερα: " Οι κανόνες, ο τρόπος που παίζεται το μπάσκετ, οι αποστάσεις. Αισθανόμουν ότι έπαιζα ένας εναντίον πέντε όποτε έπαιρνα την μπάλα. Προτιμώ το ΝΒΑ και το μπάσκετ που παίζεται εδώ. Όποιον παίκτη και να ρωτήσετε το ίδιο θα σας πει. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα".

Ο Γιάννης αναφέρθηκε στην συνέχεια στην εμφάνισή του: " Είμαι σκουριασμένος. Δεν είμαι στην καλύτερη φυσική μου κατάσταση, αλλά μπορώ να φτάσω εκεί. Θα δουλέψω σκληρά και θα φτάσω εκεί που θέλω. Τα στατιστικά δεν έχουν σημασία, αλλά ως Γιάννης - για να μπορέσω να βρεθώ παντού στο γήπεδο, πρέπει να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση".

Όσο για το γεγονός ότι τα έδωσε όλα, είπε: " Λατρεύω να τα δίνω όλα. Πάντα πρέπει να προσπαθείς. Αυτό πρέπει να κάνω. Εξαρτάται από τον προπονητή μου να διαχειριστεί τον χρόνο συμμετοχής μου. Αυτό ζητάει ο προπονητής μου από μένα".

Σε ερώτηση σχετικά με τον Κάιλ Κόρβερ τόνισε: " Είναι όπλο να έχουμε τον Κόρβερ στην ομάδα. Όποτε είναι ελεύθερος πρέπει να του δίνουμε την μπάλα. Έβαλε σουτ και σήμερα και θα τον χρειαστούμε. Αυτό που έμαθα σήμερα είναι πως όποτε κάνω drive, κινείται, κάτι που δεν ήξερα. Πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα έχω το κεφάλι ψηλά και να ξέρω πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή"

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Γιάννη:

AP Photo/Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ