NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Οι αντίπαλοι φοβούνται όταν πηγαίνω στο ζωγραφιστό"

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Οι αντίπαλοι φοβούνται όταν πηγαίνω στο ζωγραφιστό"
AP Photo/Michael Conroy AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ενόψει του Game 2 με τους Πίστονς πως θεωρεί ότι ο λόγος που οι αντίπαλοι του αφήνουν χώρο για να σουτάρει δεν είναι ότι δεν σέβονται το σουτ του, αλλά ότι φοβούνται όταν πηγαίνει προς το "ζωγραφιστό".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πανέτοιμος για το Game 2 με τους Πίστονς (18/4, 03:00, LIVE Blog από το Sport24.gr), θέλοντας να οδηγήσει τους Μπακς στο 2-0 στην σειρά. Στις δηλώσεις του για τον αγώνα κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι το Ντιτρόιτ του δίνει χώρο να σουτάρει και τόνισε πως δεν θεωρεί ότι οι αντίπαλοι δεν σέβονται το σουτ του, αλλά πως απλώς δεν θέλουν να τον δουν να πηγαίνει κοντά στο καλάθι.

Έπειτα από σχετική ερώτηση ο Γιάννης απάντησε: " Έπειτα από κουβέντα που είχα με τον κόουτς συνειδητοποίησα πως δεν είναι πως δεν μπορώ να βάλω το σουτ, αλλά απλώς οι αντίπαλοι φοβούνται όταν πηγαίνει στο "ζωγραφιστό". Για αυτό μου αφήνουν χώρο για να σουτάρω.

Υπάρχουν στιγμές που θα πάρω αυτό το σουτ, όταν πιστέψω οτι θα μπει, αλλά θα προσπαθήσω να πηγαίνω προς το καλάθι όσο πιο συχνά μπορώ. Έχω πλέον τόσους πολλούς χώρους να κινηθώ, μπορώ να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου και εμένα και απλώς θα συνεχίσω να είμαι ενεργητικός χωρίς να εστιάζω στο πώς με αντιμετωπίζουν.

Αυτό που προσπαθώ να θυμίζω στον εαυτό μου είναι ότι πρέπει να παίζω το παιχνίδι μου. Αν είμαι ελεύθερος θα σουτάρω. Δεν θα σουτάρω κάθε φορά, αλλά όποτε νιώθω ότι θα το βάλω. Στο μυαλό μου ωστόσο έχω το να δημιουργήσω για εμένα και τους συμπαίκτες μου".

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποια στιγμή ο σταρ των Μπακς δέχθηκε ερώτηση για τη μυθική ανατροπή των Κλίπερς κόντρα στους Γουόριορς και τι πιστεύει για αυτή, απαντώντας σχετικά: " Προσπαθώ να μην βλέπω τηλεόραση, αλλά είδα τις φάσεις του αγώνα από αυτή την ανατροπή, νομίζω τη μεγαλύτερη στην ιστορία στα playoffs. Δεν θέλω να λέω πράγματα για άλλες ομάδες ή να ασκήσω κριτική, αλλά νομίζω ότι οι Γουόριορς τεμπέλιασαν λίγο σε άμυνα και επίθεση όταν ξέφυγαν. Όταν συμβαίνει αυτό, οι Θεοί του μπάσκετ παρακολουθούν και σε τιμωρούν. Αυτό πιστεύω πως έγινε".

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Γιάννη, με την απάντηση στο ερώτημα για το σουτ του να έρχεται στο 4:50:

AP Photo/Michael Conroy

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ