NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: ο κορυφαίος στο ΝΒΑ για το ESPN

Γιάννης Αντετοκούνμπο: ο κορυφαίος στο ΝΒΑ για το ESPN
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο -πάνω από τον Λέοναρντ- επέλεξε το ESPN για την κορυφή της λίστας με τους 100 καλύτερους παίκτες στο σύγχρονο ΝΒΑ.

Πιο ψηλά... δεν πάει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το ESPN, το οποίο επέλεξε τον "Greek Freak" στην πρώτη θέση του Top 100 που έφτιαξε περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη της σεζόν 2019/20.

Ο Έλληνας φόργουορντ νίκησε στο δίλημμα του ESPN για την πρώτη θέση τον Κοουάι Λέοναρντ, τον MVP των περσινών Τελικών, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να παίξει στους Κλίπερς τη νέα χρονιά, μετά τον τίτλο με τους Τορόντο Ράπτορς.

Για πρώτη φορά από τη σεζόν 2011/12 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς όχι μόνο δεν θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στο ΝΒΑ από το ESPN, αλλά έπεσε και στην 3η θέση, μία πάνω από τον Τζέιμς Χάρντεν, τον φιναλίστ στην κούρσα του MVP της περσινής σεζόν.

Το Top 5 έκλεισε ένας άλλος παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς, ο Άντονι Ντέιβις, ενώ λίγο πιο πίσω του βρέθηκε ο Στέφεν Κάρι. Οι άλλοι τέσσερις παίκτες του Top 10 είναι ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Τζοέλ Εμπίντ, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και ο Πολ Τζορτζ.

Το Top 10 του ESPN:

1. Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)

2. Κοουάι Λέοναρντ (Λ.Α. Κλίπερς)

3. ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς)

4. Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς)

5. Αντονι Ντέιβις (Λος Άντζελες Λέικερς)

6. Στέφεν Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)

7. Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς)

8. Τζοέλ Εμπίντ (Φιλαντέλφια 76ερς)

9. Ντέιμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)

10. Πολ Τζορτζ (Λ.Α. Κλίπερς)

Photo credits: AP Photo/Michael Dwyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ